JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA Europe и Citi Foundation задълбочават сътрудничеството си в подкрепа на учениците с ниски доходи в предприемаческите начинания

2019-11-20

JA Europe и Citi Foundation задълбочават сътрудничеството си в подкрепа на учениците с ниски доходи в предприемаческите начинания

 

Фондация Citi и Junior Achievement Europe (JA Europe) ще задълбочат сътрудничеството си през тази нова учебна година с подчертан акцент върху общностите с ниски доходи

 

Фондация Citi е фокусирана върху подготовката на младите хора да бъдат най-трудоспособното поколение досега. С партньорството си с JA Europe, Фондацията Citi цели тази година да подкрепи 68 000 младежи от 22 европейски държави да участват във водещата образователна програма за предприемачество на JA – „Учебна компания”. През цялата година тези млади хора ще бъдат подкрепяни от над 250 доброволци на Citi, които ще ги обучават и наставляват, за да пренесат своите бизнес идеи от концепция към реалност.

 

За да помогне на учениците да направят равносметка за напредъка си през цялата година и да им помогне с бъдещата им работоспособност, Фондация Citi ще им предложи възможност да вземат JA Entrepreneurial Skills Pass (ESP): ESP е международна квалификация, която удостоверява, че yчениците на възраст 15-19, които са имали опит в предприемачеството чрез „Учебна компания”, са придобили необходимите знания, умения и компетенции, за да започнат бизнес или да бъдат успешно наети. Подкрепяйки ESP, фондация Citi помага на младите хора с общности с ниски доходи да развият своите предприемачески и лидерски умения и да осигурят възможности за бъдещата им работоспособност.

 

JA Europe & Citi 

 

„Именно чрез дългогодишни партньорства като това, което имахме с Citi през последните 32 години, ние имаме устойчиво въздействие върху живота на младите европейци. Фокусът на Фондация Citi върху общностите с ниски доходи ни позволява да достигнем до по-малко облагодетелствани студенти в 22 държави в Европа и да подкрепим тези млади хора за по-добро бъдеще. Много сме благодарни за доверието на фондация Citi в нашите инициативи и очакваме с нетърпение да открием какво ще донесе учебната 2019-2020 година! “, сподели Каролайн Дженър, изпълнителен директор на JA Europe.

 

„Инвестирането в младежите днес е от решаващо значение за положителното развитие на обществото и икономиката. Чрез нашето партньорство с JA Europe ние подкрепяме младите хора да разберат важността на предприемаческото мислене, помагайки им по-добре да се подготвят за бъдещата им кариера и личностно развитие. Партньорството е част от инициативата Pathways2Progress на фондация Citi, която работи за подготовката и създаването на умения на младежите в градовете, чрез които да са успешни в днешната икономика“, подчерта Рейчъл Барбър, Head of Community Development, EMEA, Citi.

 

  

За JA Europe

JA Europe е най-голямата организация с нестопанска цел в Европа, посветена на подготовката на младите хора за заетост и предприемачество. JA Europe е член на JA Worldwide, която в продължение на 100 години се занимава с практическо обучение по предприемачество, готовност за работа и финансова грамотност. JA създава възможности за работоспособност, създаване на работни места и финансов успех. Миналата учебна година мрежата на JA в Европа достигна повече от 4,2 милиона млади хора в 40 страни с подкрепата на 139 000 бизнес доброволци и 143 000 учители и преподаватели.

www.jaeurope.org

 

За Citi

Citi e водеща световна банкаи има приблизително 200 милиона клиентски сметки и осъществява дейност в повече от 160 държави и юрисдикции. Citi предоставя на потребителите, корпорациите, правителствата и институциите широка гама от финансови продукти и услуги, включително потребителско банкиране и кредит, корпоративно и инвестиционно банкиране, посредничество с ценни книжа, транзакционни услуги и управление на портфейли.

Допълнителна информация може да бъде намерена на www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Блог: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

 

За Фондация Citi

Фондация Citi работи за насърчаване на икономическия прогрес и подобряване на живота на хората в общности с ниски доходи по целия свят. Ние инвестираме в усилия, които увеличават финансовото включване, катализират възможностите за работа на младите хора и преосмисляме подходите за изграждане на икономически жизнени градове. Подходът на Фондация Citi "Повече от филантропия" използва огромния опит на Citi и нейните служители за изпълнение на нашата мисия и създаване на иновации и лидерство.

 

За медийни въпроси се свържете с:

Силвия Бошети, Връзки с обществеността, Citi Italia: silvia.boschetti@citi.com

Софи Норман, Директор комуникация, JA Europe: sophie@jaeurope.org