JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA и Хюндай запознават гимназисти с иновациите и пазара на труда в автомобилната индустрия

2016-03-18

JA и Хюндай запознават гимназисти с иновациите и пазара на труда в автомобилната индустрия

 

През месец февруари 2016 г. представители на Джуниър Ачийвмънт България и маркетинг мениджърът на Хюндай България Витан Каснаков посетиха Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, за да изнесат презентация за уменията на успешните служители и иновациите в автомобилната индустрия. Посещенията са част от европейския проект „Skills for the future”(„Умения за бъдещето“), който се реализира за втора поредна година у нас с подкрепата на Хюндай България.

Учениците от 10. и 11. клас на г-жа Ганка Раденкова и г-жа Даниела Василева участваха в дискусии и групови дейности, посветени на уменията на ефективния служител в автомобилния сектор, на проблемите и предизвикателставата, които стоят пред автомобилопроизводителите и факторите, които ще движат иновациите в тази сфера в следващите десетилетия. Учениците имаха за задача да направят профил на служител в един от четирите професионални отдела в автомобилния сектор – на експерти и инженери, на общи работници и механици, на мениджъри и офис служители и на отдел продажби и услуги. Изработените табла бяха презентирани от отборите и учениците защитиха своите идеи и представи за успешния служител.

Блиц тест с любопитни факти от историята на автомобилостроенето заинтригува учениците, а проблемите и съвременните тенденции в научните изследвания в тази област ги мотивираха да задълбочат своите познания в сферата и да предложат свои идеи за разрешаване на тези проблеми. Възможността гимназистите от професионални гимназии да реализират своя иновативна идея с помощта на консултант на Хюндай е и основна част от проекта „Умения за бъдещето“. Учениците имат време до края на април да работят върху своите идеи, след което ще се представят на националния финал, а победителят ще представи България на европейския финал в Мадрид, който ще се проведе на 1-3 юни 2016 г.

Това, което предстои в следващите два месеца, са посещения и презентации в останалите училища, които са регистрирани по проекта – ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“, гр. Русе, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, гр. Казанлък, ПГ по туризъм „Пенчо Семов“, гр. Габрово, както и организирането на мастър клас в шоурума на Хюндай на 18 март 2016 г.

Повече информация за проекта можете да намерите тук: http://company.jabulgaria.org/startira-skills-future-proekt-na-junior-achievement-i-hyundai-motors/