JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

JA организира първото издание на Manager for a Day Talks (MFD Talks)

2016-11-08

JA организира първото издание на Manager for a Day Talks  (MFD Talks)

 

На 7 ноември в JA Стартъп Хамбар се проведе първото издание на „MFD Talks“ – съпътстващо събитие към инициативата „Мениджър за един ден“, която JA организира и провежда за 15-та година.

 

Вдъхновяващи лектори и вдъхновени участници – така можем да опишем в едно изречение събитието, което започна с едночасова сесия, в която HR консултанти проведоха 15-минутни събеседвания с младежи и им дадоха ценни насоки за успешна професионална реализация. След това в рамките на два часа лектори с професионален опит в сферата на човешките ресурси представиха пред младежите полезни теми, свързани с успешната реализация. 

 

Как да натрупаме професионален опит още като ученик или студент разказа на сцената на MFD Talks Искрена Близнакова от HPE. „Колко често е добре да сменяме работното си място?“ – на този въпрос в искрен диалог с публиката отговори Антоанета Кабакова от Novartis Oncology. Дарина Черкезова от Кариери представи „Иновациите в кандидатстването за работа“, а Горан Йорданов от Swiss Education Group проведе тест за емоционална интелигентност на публиката и представи значимостта на емоционалното IQ в личния живот и в работата.

 

„Щастливи сме да положим основата на ново, полезно и смислено събитие, което JA създава и подарява на младите хора в страната ни. За нас е важно професионалната ориентация да е тема не само на разговор, но и на размисъл от най-ранна възраст, защото в днешно време професионалният и личният живот не са рязко разделени, а са част от ежедневието ни – и колкото по-добре сме направили избора си, толкова повече радостни дни и удовлетворение ще има в живота ни“, споделиха Елица Моллов и Светослава Стоянова от JA България, които са вдъхновители и инициатори на новия формат MFD Talks.