JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA подписа споразумение за партньорство с Община Севлиево

2017-04-10

JA подписа споразумение за партньорство с Община Севлиево

 

Договор за партньорство подписаха в петък кметът на Севлиево д-р Иван Иванов и директорът Оперативни дейности на JA, Вера Петканчин.

 

Подписването на споразумението даде и старт на конференцията „Агропредприемачество в България – мисията възможна“, част от националния фестивал Семе българско, подкрепен от евродепутатите Владимир Уручев и Андрей Новаков.

 

Със споразумението JA и Община Севлиево се договарят да осъществят съвместни инициативи в процеса на обучение на младежи по предприемачество. Съществена част от договарянето е изграждането на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти. 

 

Д-р Иванов приветства екипа на JA и увери, че в лицето на Община Севлиево имат надежден партньор.  „Аз си мисля, че младите хора в Севлиево са най-добрите млади хора в България и те ще имат голяма полза от това сътрудничество, за да се научат да мислят по-интерактивно и бизнес ориентирано“, каза д-р Иванов.

 

От своя страна Вера Петканчин поясни, че целта на организацията е младите хора да бъдат по-активни, по-будни и информирани. „С помощта на това сътрудничество вече ще можем да достигнем до можещите и знаещите младежи от община Севлиево“, каза директорът Оперативни дейности на JA.