JuniorAchievementBulgaria
header_pic

JA спечели първа награда за „Проект в сферата на образованието“

2016-07-15

JA спечели първа награда за „Проект в сферата на образованието“

 

JA Bulgaria спечели първо място в категорията „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“ на годишните награди на b2b Media. Наградата получихме за идеята и организирането на Кариерния форум “Професиите на бъдещето“, който стартирахме преди 2 години като съпътстваща инициатива към „Мениджър за един ден“. През март тази година второто издание на форума събра на едно място над 400 ученици и студенти с интерес в IT професиите. Водещи специалисти и мениджъри от сферата разказаха за своите професии и разкриха пред младежите ключовите стъпки за успешна кариерна реализация в света на новите технологии.

„Форумът „Професиите на бъдещето“ е все още млада инициатива на иначе утвърдената ни организация и тази награда много ни радва и ни амбицира да развием още инициативата. Планираме вече следващото й издание и то ще бъде за професиите във финансовата сфера, защото финансовата грамотност е един от трите стълба на на JA, който развиваме чрез множество програми и инициативи и в партньорство с бизнеса, Министерството на образованието и международни авторитети като ОИСР“, сподели от сцената PR мениджърът на JA България Светослава Стоянова, която получи наградата от заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов.

JA Startup Hambar също беше отличен - в категорията най-креативно офис пространство. Хамбарът представлява 200 кв. м. споделено пространство, което се намира в „София тех парк“. Иниццииран от JA преди повече от година, той стана реалност преди някоко месеца – тук предприемачи на възраст между 14 и 26 г. и техните стартиращи компании ще получават възможност за работа, обучение и менторство. Корпоративният партньор, който застана зад нас в реализацията на Хамбара, е Кока-Кола ХБК България. В едно от най-креативните пространства в столицата, отличени в наградите на b2b Media, го превърна трудът на дизайнерите от LZ Architecture и Кретим.

На церемонията, организирана от информационния сайт за бизнес новини b2b Мedia, която се състоя вчера в София, бяха връчени отличия в 19 категории на различни компании от българския бизнес.