JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Документи

JA те кани: Да посадим заедно дърво на 7 април!

2015-04-07

JA те кани: Да посадим заедно дърво на 7 април!

Народът е казал: „Ако си засадил поне едно дърво, животът ти не е минал напразно“! Трудно е да се опише в едно изречение неизразимата стойност на горите за нашия живот – те са източник на чист въздух, предотвратяват ерозията на почвата, поддържат водния цикъл. Те са дом на множество животни и растения, предоставят дървесни и недървесни продукти за живота на хората. Да не говорим какво вдъхновение може да бъде тяхното спокойствие за нас!

 

За съжаление напоследък хората не се отнасяме много благосклонно към горите – само за последните 50 години си е отишла около 50% от оригиналната горска покривка в света. Когато отсечеш едно дърво, това стартира процес на разпадане на цялата екосистема, а както знаем – в природата всичко е свързано.

 

Едно от най-смислените неща, които можем да направим в живота си, е да засадим колкото се може повече дървета. А и доброволчеството носи огромно удовлетворение!

 

Затова в Седмицата на гората ние те каним да споделиш с нас ежегодното залесяване, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Това е нашият малък принос към опазване на природата, но сме сигурни, че ако повече хора възпитат себе си и своите приятели в дух на уважение към природата, множеството малки стъпки ще се превърнат в голяма, пълноводна река.

 

Кога: 7 април 2015 г., 9.30 ч.

Къде: районът на Костенец или Ихтиман (точното място ще бъде определено от горското стопанство)

Как: Нужно е да дойдете с удобни дрехи и работни ръкавици, които не се притеснявате да изцапате. Носете си и по един сандвич и бутилка с вода. Инструментите за работа ще бъдат осигурени от горското стопанство.

 

Записване: моля попълнете формуляра, за да се ориентираме колко души да очакваме и да организираме възможностите за придвижване до мястото на залесяването. Ние ще се свържем с попълнилите формуляра за подробна логистична информация.

Партньори: Залесяването се организира с официалното съдействие на Министерството на земеделието и храните.