JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Как се създава и насърчава култура на надежда, възможности и сътрудничество?

2016-05-11

Как се създава и насърчава култура на надежда, възможности и сътрудничество?

 

Следващата седмица в София пристига група международни гости от САЩ, Испания, Унгария, Франция, Германия, Швеция и Холандия, които носят със себе си ноу-хау и вдъхновение за личностна, организационна и системна промяна. Първата международна среща на Световното общество за организационно учене в България ще се проведе на 20-ти и 21-ви май 2016 г. в гр.Софияв Националния дом на науката и техниката на ул. Г. С. Раковски 108 (на ъгъла с ул. Гурко).

 

Събитието се организира от Обществото за организационно учене в България в сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт – България.

 

Събитието адресира хора от различни сфери – от бизнес и предприемачество до образование и обучение, служители и ръководители на организации, които са обединени от задаването и осмислянето на въпроси и от стремежа си към намирането на отговори.

 

Някои от тези въпроси са как личностното развитие може да помогне за развитие на организацията или екипа, с които всеки от нас работи? Как можем заедно да постигнем позитивна системна промяна и да предложим социални иновации за подобряване на качеството на живот? Какви са ползите от различните и актуални методи, инструменти и подходи за лично и организационно развитие като коучинг, констелации, art of hosting и еволюционно лидерство? Какво обединява всички тези подходи, къде са допирните им точки и как могат да бъдат прилагани в български контекст? Как личното, организационното и националното се свързват в една обща система? Как работи дадена система и какви са взаимодействията вътре в нея? Каква е връзката между бизнес, национална история, манталитет, култура и духовност? Какво реално означава организационно учене и как иновациите се реализират и стават реалност?

Фокус на конференцията е насърчаването на сътрудничеството на лично и организационно ниво в променящия се свят и потенциалът им като двигатели на динамичните промени. Събитието щепредложи вълнуваща програма, водена от доказани професионалисти и вдъхновяващи фасилитатори от САЩ, Испания, Унгария, Германия, и Холандия.

  

Амбицията на организаторите е да създадат условия за сътрудничество и да срещнат съмишленици, които искат да продължат да израстват, да се вдъхновят от хора със силна енергия за позитивна промяна, да отворят нови възможности за себе си и за другите.

 

За тези от Вас, които нямат възможност да отделят петък и събота, сме предвидили интензивен семинар на тема „Why Organizational Learning?” на 19 май, по време на който трима от водещите чуждестранни лектори ще ни преведат през темата за ползите от внедряването на концепцията за организационно учене в нашите професионални среди и екипи.

 

Повече за двете събития на следните линкове:

 

Двудневна конференция, https://www.facebook.com/events/248827375451698

 

Полудневен семинар, https://www.facebook.com/events/219216701785134/