JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Конкурс на JA и Mastercard ще срещне ученици с  хуманоиден робот. Виж победителите

2017-04-11

Конкурс на JA и Mastercard ще срещне ученици с  хуманоиден робот. Виж победителите

 

Тримата победители в конкурса за есе на Mastercard и JA Bulgaria вече са известни. Честито на Мартин Божков, Ангелина Александрова и Станислав Бакалов които ще създадат нови #безценни спомени.

 

 


 

 

 

В рамките на „Световната седмица на парите“ и по време на „Деня на финансовата грамотност“, Mastercard и JA България обявиха ученически конкурс за есе, който стимулира информираността на младите за развитието на съвременните технологии. Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност в JA представиха темата на конкурса, условията за участие и впечатляващата награда.

 

„Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието“ е темата, върху която могат да разсъждават гимназисти от цялата страна на възраст от 14 до 18 години.

 

Голямата награда в конкурса е възможността за среща на живо с първия хуманоиден робот Pepper в демо зоната на Mastercard по време на технологичния форум УЕБИТ в края на април тази година, който ще събере на едно място иновации от цял свят. За авторите на трите най-високо оценени есета са предвидени допълнителни награди.

 

Като част от „Седмицата на парите“, Mastercard представи пред учениците и каква е ролята на електронните разплащания при управлението на паричните средства, в рамките на Деня на финансовата грамотност, организиран от JA по проекта “FIQ”, в който Mastercard е един от  бизнес партньорите. Като лидер в технологиите за дигитално разплащане, Mastercard прави ежедневието на потребителите по-лесно, спокойно и комфортно, и превръща пазаруването във вълнуващо изживяване.

 

Ние вярваме, че бъдещото развитие на технологиите е в сърцата, умовете и ръцете на младите – те трябва да вдъхновяват разработването на иновации и приложението им в ежедневието. Затова, съвместно с Junior Achievement, инициираме ученическия конкурс, който ще провокира интереса към иновациите и дигитализацията. Очакваме с нетърпение да видим тяхната визия по темата“, каза Ваня Манова.

 

Радваме се, че имаме възможност да подкрепим Mastercard в тази инициатива. Вярваме, че младите са важен двигател на промените и потребител на новите технологии. Затова с удоволствие ще се запознаем с представата им за това как дигитализацията променя света, в който живеем“, допълни Джеймс Йоловски.

 

За да участват в конкурса, учениците трябва да изпратят текст с обем до 2 страници до 11 април 2017 г., на адрес: ja.bulgaria@jabulgaria.org. С пълните условия може да се запознаете на фейсбук страниците на Mastercard и JA България, както и на официалната интернет страница на организацията.

 

Приемането на есета приключи на 11 април 2017. След една седмица на страниците на JA и Mastercard във Facebook ще обявим тримата късметлии, които печелят наградите.