JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Креативен лагер в 78 СУ Христо Смирненски, Банкя

2019-02-05

Креативен лагер в 78 СУ Христо Смирненски, Банкя

 

На 17.01.2019 г. учениците от II "в" клас на 78. СУ "Христо Смирненски", гр. Банкя, с класен ръководител Катерина Петрова, работиха по креативен лагер на тема "Моят град". Поставената задача бе изработване на макет на град от подръчни и отпадъчни материали. Госпожа Петрова е участник в проекта "Предприемчиви учители", в партньорство със Столична община.


Учениците работиха много вдъхновено, като в продължение на няколко дни предварително обсъждаха идеи, осъществяваха междупредметни връзки, получаваха насоки, прилагаха наученото на практика и подготвяха старателно собствения си принос към това, което създадохме като екип - цялостен завършен проект.

Основно мото на класа е "Ние сме отбор". Чрез дейността по изработване на макета установихме нагледно, че можем да постигнем големи резултати, когато се обединим и работим в екип. 

Второкласниците имаха възможност да осъществят връзка между редица учебни предмети - технологии и предприемачество, български език, околен свят, изобразително изкуство; да приложат знанията за безопасност на движението по пътищата. Успяха да се сработят, да разпределят дейностите си, да координират идеите си, да използват времето си разумно, да покажат креативност и сръчност. 

Основна идейна линия при работата по проекта бе екологията. Учениците установиха, че употребата на подръчни и отпадъчни материали може да донесе забавление и знания и да подпомогне грижата за природата.

Сред изработените елементи от макета са: сградата на 78. СУ и Детска градина №25, магазини, хотели с плувни басейни, жилищни блокове, къщи, болница, аптека, банки, места за отдих, кучешка площадка, детски парк, часовниковата кула - символ на Банкя, фонтани, превозни средства, пейки и т. н.

Дейността е организирана от 78. СУ и координирана предварително с екипа на Junior Achievement Bulgaria. Разгледайте и изпратените снимки от г-жа Катерина Петрова, на която благодарим!