JuniorAchievementBulgaria
header_pic

"Креативността внася нова енергия в бизнеса" - Емануел Артур, Нестле България

2018-05-31

Интервю с Емануел Артур, изпълнителен директор, Нестле България

 

Вашата награда е свързана с добрия маркетинг на учебните компании. Като компания, реализирала със силни маркетингови кампании стотици продукти на българския и на световния пазар, кои са вашите критерии за избора, на какво трябва да отговаря една добра маркетингова стратегия?

В основата на една успешна маркетингова стратегия винаги стои доброто познаване на потребителя – внимателният избор на целева група и разбирането за това кои са потребителите, какво правят и защо го правят. Друг важен критерий е брандът да има ясно, уникално и вдъхновяващо послание (например: NESCAFÉ® 3in1 – „Презареди за приключения“). Комуникацията на бранда, както и всеки контакт с него (включително в точката на продажба) трябва да удовлетворява потребителите и консуматорите. И не на последно място, в духа на състезанието „Изгряващи звезди“ – предприемчивостта и създаването на иновативни решения, в чиято основа отново са нуждите на потребителите, отличават успешните в дългосрочен план брандове.

 

Как още Nestle помага за стимулирането на креативността и иновативността на младите хора?

В Нестле вярваме, че креативността е едно от поведенията, които правят разлика и внасят свежест и нова енергия в бизнеса. Също така знаем, че споделянето на опит и практика с младите хора, които са в началото на своето професионално израстване, е важна отговорност на бизнеса. Ето защо чрез активно развиване на вътрешна коучинг и менторска програма и предоставяне на възможности за участие в предизвикателни междуфункционални проекти откриваме платформа за проява на креативността и иновативността вътрешно в компанията.

Като социално отговорен бизнес, разбира се обръщаме своя поглед и към младите хора на България – щастливи сме, че в годините заедно с Junior Achievement Bulgaria си партнираме в Start up програмата в подкрепа на предприемчивите български студенти. Като част от програмата колеги от бизнеса напътстват участниците с конкретни съвети и насоки при работата им с реални бизнес казуси.

 

Какво пожелавате на участниците в „Изгряващи звезди“ – над 300 ученици и студенти, които ще представят своите бизнес разработки по време на форума пред жури и публика?

Да съхранят своята енергия и стремеж към новото, за да изгрее тяхната звезда. И да ги съчетаят с постоянство и упоритост, за да продължи звездата им да грее ярко.