JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Документи

„Мениджър за един ден“ ще се проведе на 25 март 2015 г.

2015-03-25

„Мениджър за един ден“ ще се проведе на 25 март 2015 г.

 

Кандидатстването за  четиринадесетото издание на инициативата “Мениджър за един ден” приключи успешно - над  2100 ученици и студенти от страната и близо 350 компании  подадоха своите кандидатури за участие. Златен спонсор на събитието тази година ще бъде Hewlett-Packard България. Без тяхната подкрепа събитието не би могло да постигне същия мащаб и да предостави възможност на толкова много ученици да получат ценен опит и шанс за кариерно ориентиране. Желаем да благодарим и на Порше БългарияЦентър за развитие на човешките ресурси и Кока-Кола ХБК България , които също допринесоха за осъществяването на “Мениджър за един ден“ 2015.

 

Важна информация за всички регистрирани за участие ученици/студенти, техните преподаватели и компании и институции домакини е, че датата на провеждане на “Мениджър за един ден” бе изместена oт първоначално обявeнaта и е фиксирана за 25 март 2015. Това се налага във връзка с неотложни ангажименти на Президента на България Росен Плевнелиев на 23 март и възможността му да се включи в инициативата на 25 март, като приеме „Президент за един ден“ за трета поредна година. 

Денят ще започне с официална откриваща церемония в София в хотел „Шератон“ – 25 март 2015 г., 9.00 ч. По време на церемонията всички компании и институции домакини от София ще могат да се запознаят със своите млади мениджъри за един ден и да стартират съвместния си работен ден. Откриваща церемония ще има и в Пловдив за компаниите, институциите и учениците от града.

В деня на инициативата отново в хотел „Шератон“ от 13:00 до 16:30 ч. ще се проведе Кариерен форум "Професиите на бъдещето". По време на форума ще бъдат представени някои от най-актуалните професии, както и тенденциите за развитие на професиите и новите изисквания и предизвикателства пред бъдещите кандидат служители. Ивайло Пенчев от „Уолтопия“ ще говори за предприемачеството като кариерен път. Ще има изненади за участниците и подаръци от организаторите и спонсорите.

Какво следва от днес до 25 март?

Екипът на Джуниър Ачийвмънт България ще приключи с преглеждането на изпратените кандидатури в рамките на деня, за да могат компаниите успешно да започнат подбора на ученици.

От днес до 14 март 2015 г. регистираните компании ще имат възможност да прегледат автобиографиите на учениците, по зададени критерии на търсене и да изберат своите „колеги за един ден”. Всеки избор на ученик/студент автоматично се отразява в публичната част на платформата http://mfd.jabulgaria.org, откъдето и самите младежи могат да се информират дали и къде са избрани да прекарат деня.

 Съветваме компаниите домакини: след като изберете своите „мениджъри за един ден“ в системата, свържете се с тях по телефон или и-мейл (които всеки участник е посочил в своя профил), за да ги информирате за своя избор, да установите предварителен контакт, да им изпратите програма на деня, информация за вашата компания/институция и друга важна информация, която прецените.

 Полезни насоки за компаниите и институциите домакини са достъпни и в приложения файл с „Често задавани въпроси“.