JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Ментори от Ситибанк България подкрепят студентски стартъп екипи

2019-03-29

Ментори от Ситибанк България подкрепят студентски стартъп екипи

 

Как да продаваме вкусната лютеница на баба извън границите на България? И как чрез иновативно съоръжение в пазарската количка се редуцира използването на найлоновите торбички в супермаркета? Това са само част от бизнес идеите, които младите предприемачи от АУБГ ще се опитат да превърнат в реален бизнес с помощта на бизнес ментори от Ситибанк България.

Общо 30 младежи от 4 страни, разделени в 5 отбора, работят над реализацията на различни иновативни идеи за подобряването на света, в който живеем. Стартът беше поставен на 1 януари 2019 и младите предприемачи имат само 4 месеца, за да измислят идея и да реализират неин прототип, който да бъде представен на полуфиналите за стартиращи компании на 18 април. На тях екипите ще презентират пред жури, което ще даде обратна връзка за идеите им, а най-добрите ще бъдат поканени да участват в националните финали на състезанието „Най-добра стартираща компания“ през юни. На него една компания ще получи безвъзмездно финансиране до 10 000 лв., осигурени от Ситибанк България.

Менторската подкрепа е част от ангажираността, която Citi и Фондация Citi осигуряват ежегодно за участниците в програмата “JA Enterprise program”, която се провежда в 3 университета в България – Американския университет в Благоевград, УНСС и Софийския университет. За учебната 2018/2019 година участие вземат 5 бизнес практици, които освен менторство на екипи ще проведат и практическа работилница във формат уъркшоп, в която ще дадат ценни насоки как и какво трябва да знае екипът на един стартиращ бизнес, ако търси заем от банка.