JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Мобилно приложение за цялото семейство от Американския университет в Благоевград

2014-09-19

Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България продължават партньорството си в подкрепа на предприемачеството сред младежите в страната, стимулирайки развитието на студентски учебни компании. 

Вчера в Американския университет в Благоевград се проведе финално представяне на прототипите и идеите на студентските компании под формата на състезание. Всяка от 7-те компании в този университет имаше по 3 минути за презентиране, а жури, ръководено от Стефан Фелстийн, управляващ директор на Ситибанк България, избра отбора победител. За най-добра идея в състезанието беше определена тази на екип „KIN.AL”, който представи мобилно приложение за цялото семейство, където могат да споделят снимки и преживявания, както и да се следят къде се намират отделните членове на семейството през GPS.

 

Всички учебни компании от УНСС и Американския университет в Благоевград, участващи в съвместната програма, ще имат възможността да представят проектите си по време на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, който ще се проведе на 6 юни тази година в София. За пореден път инициативата „Изгряващи звезди“ ще събере най-перспективните млади предприемачи, обучаващи се по програмите на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. 

 

Съвместното партньорство между Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България - Citi & JA University Enterprise Program започва преди три години, като през академичната 2013-2014 г. съвместната програма се развива в два университета – УНСС и Американския университет в Благоевград. В рамките на програмата през тази година водещи мениджъри на Ситибанк България изнесоха поредица от лекции, целящи да подпомогнат идеите на предприемачите. Първата лекция се проведе на 27 март в УНСС и бе водена от Радим Винанек, Риск Мениджър в Ситибанк България. Той представи реалните проблеми пред бизнеса и начините за справяне с тях. Втората лекция с гост лектор Лучия Каприта, директор управление на парични потоци и търговско финансиране в Ситибанк България, се проведе на 2 април в Американския университет и акцентира на промяната на реалната бизнес среда и динамиката в нея. 

Коментари

2016-09-12

2016-11-17