JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартира курс по предприемачество, подкрепен от фондация Сити

2019-02-06

Стартира курс по предприемачество, подкрепен от фондация Сити

 

На 23 януари бе даден официално стартът на курса по предприемачество в Американския университет, който се реализира с подкрепата на JA Bulgaria и Фондация Сити. В рамките на един семестър младежите ще сформират екипи, ще тестват на практика своята идея за бизнес и в края на месец април ще я представят пред инвеститори. По пътя на реализация ѝ обаче, те ще имат подкрепата на ментори от Ситибанк България, както и на практици от мрежата на Джуниър Ачийвмънт.

На въвеждащата лекция присъства и един от основателите на софтуерната компания Centorida – Гаврил Тонев. Като бивш участник в този курс и победител на Националното състезание за студенти 2016 година, той даде ценни съвети и насоки на участниците в програмата.

„Когато започнахме с нашата идея, ние никога не сме си представяли, че това ще стане реална компания“, сподели той, „но обичахме това, което правим, защото тествахме знанията и уменията си. Днес Centorida e компания от 60 човека и продължава да расте“.

 

Курсът в Американския университет в Благоевград се провежда за седма поредна година благодарение финансирането от Фондация Сити и подкрепата Ситибанк България. Той е част от академичния календар на студентите, а преподавател е гл. ас. Артур Пантелидис. Фондация Сити подпрепя също и курсовете по предприемачество в Софийски университет "Св. Кл. Охридски", както и в УНСС.