JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Национално състезание “Най-добър учебен социален бизнес” 2014

2014-09-18

Джуниър Ачийвмънт България кани всички желаещи учебни компании със социално-екологичен предмет на дейност да вземат участие в състезанието за “Най-добър учебен социален бизнес” 2014!

Състезанието ще се проведе на 15 май по Skype. Всички регистрирани екипи ще получат имейл с точния час, в който трябва да са на линия в скайп.

Ще бъде отличен един национален победител. Награди:

Класиране за Младежки бизнес форум “Изряващи звезди” (ако учебната компания вече не се е класирала след регионалните състезания)
Класиране за европейското състезание “Най-добър учебен социален бизнес” и възможност да спечелите участие в Европейското състезание за “Най-добра учебна компания” на Европа в Талин, Естония
Изисквания за участие:

1. Да се регистрирате и попълните изцяло профила на своята компания на сайта http://sep.jayeapps.com/ – включително видео представянето и годишния отчет!

2. Да попълните този регистрационен формуляр до 14 май:

http://form.jotformpro.com/form/41281221164948

Повече подробности и техническа информация ще намерите във формуляра.

Журито ще се състои от:

Апостол Дянков, denkstatt bulgaria, експерт по устойчиво развитие и опазване на околната среда
Янина Танева, създател на Сдружение “Фабрика за идеи” и специалист по социално предприемачество и социална промяна
Георги Камов, анализатор и изследовател на иновациите, и по-специално на тези, които носят позитивна промяна в обществото
Формат на състезанието:

Всеки екип презентира в рамките на 3 минути (моля, прикачете PPT или друг формат презентация във формуляра по-долу). Всяка презентация ще е предварително заредена на екрана на скайп разговора. Презентациите могат да са на български или английски език.
Жури от 3 души слуша вашите презентации и има право да задава въпроси по тях в рамките на още 3 минути.
До 20 май журито се запознава подробно и с вашите онлайн профили на сайта http://sep.jayeapps.com/ и взема финално решение за победителя.
Може да използвате това състезание като отлична възможност да тренирате презентационните си умения и подобрите продукта на своята учебна компания!


Критерии за избор на “Най-добър учебен социален бизнес”

1. Присъствие на концепцията за „социално предприемачество” в дейностите на компанията (30%)

Мисията на компанията е да реши социален проблем чрез иновативно и жизнеспособно от финансова гледна точка бизнес решение. Компанията създава социална стойност и има положително въздействие върху общността.

2. Иновативност, креативност и потенциал на компанията за растеж (10%)

Идеята е иновативна и креативна, отчетът на компанията представя дългосрочните перспективи за развитието на съответния бизнес. Компанията има потенциал да бъде устойчив бизнес на своя целеви пазар.

3. Качество на отчета на компанията (20%)

Отчетът на компанията е ясен и всички дейности са обяснени и подкрепени с детайлна информация. Структурата и съдържанието на отчета трябва да дават възможност на читателите лесно да се ориентират и намерят информацията, която им е нужна, за да разберат какъв е потенциалът за успех на компанията, както и какво са научили членовете на екипа по време на програмата.

4. Качество на 4-минутното видео представяне и онлайн профила (30%)

Елементите, които се изискват онлайн, трябва да бъдат подадени и редовно актуализирани от учебната компания. Важното е да покажат основните моменти в дейността на компанията, да бъдат атрактивни, креативни и да популяризират максимално бизнес идеята.

5. Интервю с жури по Skype (20%)

Всяка компания ще трябва да подготви 3-минутна PPT презентация, с която да се представи пред журито. В нея учениците ще имат възможност да представят силните страни на компанията си, да покажат екипен дух, професионализъм и да убедят журито в качеството на решението, което са намерили на избрания социален проблем. Журито ще може да задава въпроси.

Коментари

2015-09-02

2016-09-12

2016-11-17

2017-10-01

2017-10-17

2017-11-02

2018-09-25

2018-09-26

2018-09-26

2018-09-26

2018-09-30

2019-05-15

2019-06-26