JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Над 1000 младежи оглавиха водещи компании и институции в „Мениджър за един ден” 2014

2014-09-19

Министърът на образованието и науката г-жа Анелия Клисарова откри инициативата, организирана от Джуниър Ачийвмънт България

Повече от 1000 ученици и студенти влязоха в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции на 12 март по време на инициативата „Мениджър за един ден” 2014. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, ежегодно дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие. 
Министърът на образованието и науката г-жа Анелия Клисарова откри инициативата „Мениджър за един ден“ 2014, провеждаща се под патронажа на министър-председателя на Република България г-н Пламен Орешарски. Тя приветства представителите на бизнеса и младите лидери и прие своята заместница Андреа Петрова от Видин, която имаше шанса да стане част от вземането на управленски решения. Премиер за един ден беше Анелия Узунова от Гоце Делчев. Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев също се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България, като на 13 март в 11:00 часа той посрещна в Президентството своя млад заместник Нина Гаджева от Велико Търново.

Сред официалните гости на церемония по откриването на „Мениджър за един ден“, бяха и Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, доц. Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор на Ротари България, г-н Стефан Фелстийн, Председател на Борда на Джуниър Ачийвмънт България, г-жа Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. През 2014 година за първи път в събитието се включиха и всички Министерства в България, които за ден бяха ръководени от амбициозни ученици и студенти.

Специален гост на събитието беше и Ангел Дойков, работещ в момента в „Порше БГ“, който говори за това какво е да сбъднеш мечтите си и как от участник в „Мениджър за един ден“ се става истински бизнес лидер.

За 13 години в инициативата „Мениджър за един ден“ са се включили повече от 11 000 ученици от 500 училища в 120 града и 450 компании с 3000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава. През тази година основни спонсори на „Мениджър за един ден“ са „Порше БГ“, „Нестле България“, „Дънди Прешъс Металс Инк.“ и „Публисис АД“. 
„Инициативата „Мениджър за един ден“ предоставя чудесна възможност за младите и перспективни българи да видят лично каква е ежедневната работа на бизнеса. Опитът, който те получават, и задачите, които изпълняват, им помагат впоследствие бързо да се ориентират към най-подходящата професия. Част от младежите се отправят по пътя към мениджърските позиции, някои избират да бъдат лидери, а трети – иновативни предприемачи, стремящи се към високи цели.”, каза г-н Стефан Фелстийн, Председател на Борда на Джуниър Ачийвмънт България.

Основната задача пред „Мениджър за един ден” бе да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. По този начин Джуниър Ачийвмънт България имаше за цел да помогне на бъдещите предприемачи при избора им на професия.

Коментари

DiabloPer

2016-03-06

2016-09-12

2016-11-17

2018-09-26