JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Над 260 учители бяха обучени за работа със SmartClassroom.bg

2015-11-25

Над 260 учители бяха обучени за работа със SmartClassroom.bg

 

Само за месец след официалното представяне на новата онлайн образователна платформа SmartClassroom.bg на 20 октомври, над 260 учители от станата участваха в еднодневни семинари, на които се запознаха с възможностите на платформата. Поради големия интерес от училища в цялата страна, вече е изготвен график за обученията през януари и февруари 2016 г., а в началото на годината ще започне регистрация за март и април.

SmartClassroom.bg е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics и се изпълнява съвместно с JA България, който е администратор на платформата и провежда обученията на учителите. Основната цел на проекта е не само да предостави среда, в която да се създават, споделят и използват качествени разработки на уроци, но и да помогне на учителите и учениците да повишат дигиталните си умения.

Платформата може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. На SmartClassroom.bg учителите могат да създават уроци и курсове с дигитално съдържание, които да споделят с колеги и да ги преподават на ученици от своето или други училища. Учениците имат бърз и лесен достъп до преподадения материал и допълнителните ресурси, предвидени от учителя, и могат да правят интерактивни упражнения, тестове и домашни работи онлайн, както и да получават коментари и оценка на изпълнените задачи. 

Изцяло на български език, платформата е удобна и лесна за ползване. Тя е съвместима с всякакви електронни устройства с достъп до интернет – настолни компютри, лаптопи, таблети и смартфони. Регистрацията е безплатна и става с попълване на заявка в секцията „Вход“ на главното меню – „Регистрирай се като учител”.