JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Видео

Нова учебна година за програма "Учебна компания"

2022-09-15

Нова учебна година за програма

 

Джуниър Ачийвмънт България ви поздравява за първия учебен ден на новата учебна година и ви пожелава спорна работа и много успехи! Ще се радваме да работим с вас и заедно да разпространяваме предприемаческия дух сред младите!

➡ Учебна компания 2022-2023

През 2022-2023 г. продължаваме да развиваме програма  „Учебна компания“ и да я актуализираме спрямо новите тенденции в бизнеса, пазара на труда и обществото. И през тази година ще има три направления за учебните компании:

  • Зелено предприемачество и кръгова икономика; 
  • STEAM  предприемачество; 
  • Високотехнологични решения за градове и общности.

Повече подробности за направленията

 

➡ Регистрация на учебни компании

Регистрация на учебни компании ще започне на 1-ви октомври. Процесът на регистрация е описан подробна на портала на „Учебна компания“.

Регистрацията е безплатна, като след нея учителите получават електронен учебник „Ръководство за учителя и доброволеца”. Mожете да закупите електронен учебник „Помагало за ученика”, който да бъде ползван от всички ученици от вашето училище, независимо от броя учебни компании, на цена 150 лв. от нашия онлайн магазин

Закупуването на учебника позволява на учениците от учебните компании:

Насоки за включване на програма „Учебна компания“ в учебната програма

 

➡ Иновационни лагери

Като всяка година, за да подпомогнем работата на учебните компании, сме предвидили няколко иновационни лагера.

Подробности и форма за регистрация ще получите по мейл, на сайта ни и на портала на учебните компании след 19-ти септември.

 

➡ Младежи в кръговата икономика – Girls Go Circular

И през тази учебна година продължаваме с проекта „Младежи в кръговата икономика“ (Girls Go Circular), първата дигитална платформа с учебно съдържание по кръгова икономика на български език. Ще бъдат включени 4 нови модула – като съдържанието на курса е подходящо за генериране на идеи в направление “Зелено предприемачество и кръгова икономика“. Тези от вас, които са регистрирани, могат да ползват линка и профила, който вече имат. Останалите – могат да научат повече и да подадат заявка тук, където има и подробно ръководство за преподаватели. За нови участници ще организираме обучение през октомври.

За да бъде по-добра комуникацията ни и за да сте информирани, следете Портала на учебните компаниии сайта ниКаним ви да се присъедините и към Facebook групата на Учителите в програмата и Instagram профила ни.