JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Обобщение на конференцията “Образование и бизнес”

2015-05-21

Обобщение на конференцията “Образование и бизнес”

 

Както знаете, Джуниър Ачийвмънт България бе партньор в Конференция “Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика“, която се проведе на 11 май.

Конференцията събра над 200 участника, сред които бяха представители на образователната система, финансови институции и бизнеса, неправителствения сектор, медии, студенти и учащи, което ясно показа съществуващия сериозен интерес към дискусии, посветени на финансовата образованост. Цялото събитие беше излъчвано на живо в ефира на ТВ Bulgaria ON AIR, което допринесе за още по-широката публичност на темата на конференцията.

“Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика“ получи висока оценка от участниците в събитието и партньорите ни от страна на бизнеса. Дискусиите върху подобряването на финансовото образование на учащите предизвикаха силен интерес сред широката публика. Обратната връзка потвърждава категорично, че конференцията е предоставила полезна информация и конструктивен дебат за реално съществуващите проблеми свързани с финансовата грамотност, както и примери и начини за разрешаването им.

В допълнение, нашият изпълнителен директор Милена Стойчева взе участие в студиото на Bulgaria ON AIR където с Мартина Ганчева разговаряха върху темите за това дали има ли пропаст между образованието и потребностите на бизнеса и как държавата трябва да реши проблема и тя ли е тази, която да го реши? Запис от интервюто може да видите на: http://www.bgonair.bg/economy/2015-05-18/da-ima-li-namesa-na-darzhavata-vav-finansovoto-obrazovanie-milena-stoycheva-juniour-achievement