JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Обзор на събитието за студенти по Citi & JA StartupProgram

2015-05-26

Обзор на събитието за студенти по Citi & JA StartupProgram

 

В понеделник, на 25 май 2015 от 18,30 до 20 ч. в Малка конферентна зала в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се проведе представяне на прототипите и идеите на студентските компании, работили през тази учебна година по програмата „Startup program“на Джуниър Ачийвмънт България. В състезанието в понеделник ще се представят 5 учебни компании, които ще разполагат с 3 минути за презентиране.  Жури съставено от представители на Ситибанк България, Джуниър Ачийвмънт и бизнеса даде обратна връзка на екипите какда подобрят продуктите или услугите си, а също и презентацията си за предстоящото национално състезание на учебните компании – Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“ на 5 юни 2015 в ИЕЦ, София.

Сред идеите на младите предприемачи тази година са образователна компания с програми за деца, възможности за рекламна кампания чрез дронове (безпилотни самолети) и система за управление на резервациите в заведения.

 „Вярвам, че стимулирането на предприемаческия дух сред младите хора има важна роля за развитието на обществото.. Вярвам също така, че чрез партньорството ни с Джуниър Ачийвмънт България даваме шанс на повече студенти да преминат през процеса на създаване, оформяне и реализация на бизнес идея, придобивайки опит и знания, без които високите цели са трудно постижими.” – споделя Станислава Танева, Управляващ директор на Ситибанк България.

Съвместното партньорство между Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България - Citi & JA StartupProgram в УНСС започва преди 3 години.

До този момент, от старта на партньорството между Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България  през 2013 година, са били създадени 18 студентски компании, които са преминали обучение по програмата  „Учебна компания за студенти” (“Startup program”). В рамките на една учебна година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.