JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Документи

Обзор на Световната седмица на парите за 2017

2017-08-23

Обзор на Световната седмица на парите за 2017

 

За втора поредна година JA България се включи в Световната седмица на парите, организирана от  Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

 

В тазгодишното издание на седмицата (от 27 март до 2 април), бяха проведени 96 събития, а участие взеха 69 партньорски училища, 43 финансови институции, 27 медийни партньори, 26 публични институции, 5 частни фирми, 4 университета, 1 неправителствена организация и над 3000 ученици. Вижте целия доклад тук!

 

Темата на инициативата бе: „Учи. Спестявай. Печели.“

  • Учи: Образованието на децата и младежите за техните социални и икономически права и отговорности е ключово за създаването на поколение от знаещи и можещи хора, които могат да вземат разумни решения за своето бъдеще.
  • Спестявай: Важно е децата и младежите да започнат да създават навици за разумно спестяване от най-ранна възраст, за да изградят ключови умения за управление на финансите през целия си живот.
  • Печели: Изграждането на практически житейски умения и обучението по предприемачество помага на децата и младежите в избора и подготовката за бъдещата им кариера и намирането на работа или създаването на собствен бизнес.

 

В две от трите световни състезания на GMW 2017, организирани от CYFI, на първо място бяха класирани български ученици!

  • В състезанието за селфи (Selfie Challenge) победители станаха учениците от 10. А клас от СУ „Димитър Благоев“, Провадия с 996 харесвания.
  • В състезанието за видео (Video Challenge) – гимназистите от 8. до 12. клас от СУ „Вела Благоева“, Велико Търново с 988 харесвания.

На национално ниво за най-харесвана снимка за състезанието със спестовна касичка (Money Box Challenge)бе избрана тази на малчуганите от Детска градина „Ран Босилек“, с. Тополи.