JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Организирахме иновационен семинар с Амджен България

2015-05-15

Организирахме иновационен семинар с Амджен България

 

На 13 май 2015 г. Амджен България и Джуниър Ачийвмънт България проведоха втория за годината съвместен иновационен семинар за студенти, докторанти и преподаватели, част от вече традиционното партньорство между компанията и Джуниър Ачийвмънт, което цели развиване на предприемачески компетентности чрез практически програми и дейности сред студенти от медицински, био технологични и други специалности, от различни университети у нас. 

Във второто издание на събитието, което се проведе в хотел „Феста“ в София, пред студентите, докторантите и преподавателите бяха представени основните политики на Амджен България и Джуниър Ачийвмънт България за насърчаване на предприемачеството в медицинските специалности. Имаше интерес и от ученици, които желаят да развият своя потенциал в областта на биологията.

Семинарът мотивира включилите се над 20 участници да задълбочат своя интерес към новите технологии в сферите на медицината, биологията, биотехнологиите, химията и фармацевтиката и да открият предприемаческия дух в себе си, да разберат повече за иновациите в тези сфери и самите те в екип да разработят креативни идеи с предприемачески потенциал за разрешаване на конкретни казуси в тези области.

Партньорите от Амджен България, в лицето на д-р Красимира Чемишанска и д-р Светослав Ценов поставиха пред  участниците казус с общозначим проблем – да измислят нов начин за борба срещу рака, като в последствие те трябваше да презентират своите решения пред жури. Организаторите дадоха ценна обратна връзка на екипите и ги насърчиха да продължават да работят за реализирането на проектите си.

В рамките на семинара Амджен България представи и възможностите за стипендиии стажове за разработване на проекти, които Фондация Амджен подкрепя  в Европа - http://amgenscholars.eu/