JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Организираме нов иновационен семинар за студенти в Кока Кола ХБК България

2015-05-18

Организираме нов иновационен семинар за студенти в Кока Кола ХБК България

На 18 Май 2015 в София в сградата на Кока Кола ХБК България ще се проведе вторият за годината иновационен семинар за студенти – част от вече традиционното партньорство между компанията и Джуниър Ачийвмънт България, което цели развиване на предприемачески компетентности чрез практически програми и дейности сред студенти от различни университети и специалности. С приоритет участие в семинара могат да вземат студенти, работещи по програма „Учебна компания за студенти“ на Джуниър Ачийвмънт България, но той е отворен и за други желаещи студенти, проявяващи интерес към темите предприемачество и иновации.

Иновационният семинар е интензивен уъркшоп за генериране на иновативни идеи. Домакинът на събитието Кока Кола ХБК България задава реален казус/проблем от своята практика, на който търси решение. Студентите, разделени в екипи (в един екип попадат студенти от различни университети, които не се познават помежду си), имат няколко часа, през които да достигнат до иновативно решение на поставения казус. Всеки екип може да ползва компютър с достъп до Интернет за търсене на информация, която да подпомогне оформянето на решението. В работата като ментори на екипите се включват и служители на Кока Кола. Всеки екип изготвя представяне на своето решение, което да отговаря на предварително оповестени критерии за оценка. Следват представяния в рамките на 3-5 минути пред жури, съставено от топ мениджъри на Кока Кола, които избират победители и дават обратна връзка на всички представили се екипи. Предвидени са и предметни награди от домакините.

В предното издание на иновационния лагер участие взеха над 50 студенти от 7 университета от София и Пловдив, като разделени в екипи, те трябваше да решат по иновативен начин казус, зададен от домакина. Всеки отбор имаше на разположение 3 часа, за да предложи нов продукт, иницатива или кампания, която да подпомогне един от трите приоритета на Кока Кола, за развиване на общественото доверие, а именно: околна среда, общество или потребители.