JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Освен в България, EE-HUB стартира в още 6 страни в Европа

2018-03-07

Освен в България, EE-HUB стартира в още 6 страни в Европа

 

След успешен старт в Италия през 2017 г., Мрежата за предпримаческо обучение и образование EE-HUB стартира шест нови хъба в България, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и Турция.  Те ще подпомагат образованието по предприемачство в тези държави в рамката на съвместна инициативата на Фондация Citi и националните структури на JA. Хъбовете стартират като част от програмата на Citi "Pathways to Progress".

 

"EE-HUBще допринесе за чувствително подобрение на образованието по предприемачество в тези 6 страни. От съществено значение е солидна страгения от страна на ЕС за развиването на знания и умения за създаване на работни места в тези бързо променящи се пазари на труда.  Това партньорство с Фондация Citi сближава образователните и бизнес общностите, както и правителствата и експертите по политики. EE-HUB е устойчив подход, чрез които да подкрепим младите хора", сподели Карълайн Дженър, главен изпълнителен директор на JA Europe. 

 

Повече от 1000 партньори участваха в старта на националните EE-HUB мрежи в отделните държави. Сред тях бяха представители на министерства на образованието, икономиката и труда, бизнес структури, университети, преподаватели и родителски асоциации.

 

"Инициативата Pathways to Progress на Фондация Citi е поставя акцент върху образованието по предприемачество в целия свят. Стартирането на тези 6 допълнителни мрежи на EE-HUB, ще даде възможност за споделянето на добри практики и знания между неправителствените организации, правителствата и компаниите и това ще допринесе за повече възможности за младите хора от когато и да било досега", сподели Рейчъл Барбър, Директор общностно развитие за Източна Европа и Близкия ИзтокCiti. 

 

B България официалният старт на EE-HUB се състоя на 29 ноември 2017 г. по време на форума "Инвестираме в хората, преобразяващи Европа", който JA България организира за 20-годишнината на организацията.  

 

"Желанието ми е създаването на този хъб за иновации и предприемаческо образование в България, да намерим решенията, чрез които младите хора да останат да живеят тук. Това е дългосрочната цел на България, на българското правителство, на българския бизнес и българското общество и на всички нас като родители"  каза по време на форума Лиляна Павлова, Министър на Българското председателство на Съвета на ЕС.   

 

Представители на министерства и автори на политики от Европа и всичките шест държави ще се срещнат отново през май 2018 г. на кръгла маса в Будапеща, където ще обсъдят основните постижения и ще обменят добри практики.

JA Europe и Фондация Citi отбелязаха 30-годишнина от съвместното им партньорство през 2017 г. като в последните години усилията им са насочени към справяне с младежката безработица. През 2017 г., Фондация Citi разшири глобално инициативата Pathways to Progress с инвестиция от 100 милиона долара, която цели до 2020 г. 500 000 младежи да се включат в обучения по предприемачество и подготовка за пазара на труда.  

 

За Citi

Citi е глобален лидер в банкирането, с приблизително 200 милиона клиенти и оперира в повече от 160 държави и юрисдикции.  Citi предлага широка гама от финансови продукти и услуги за банкиране и кредитиране, корпоративно и инвестиционно банкиране, брокерски услуги за ценни книжа, транзакционни услуги и управление на портфейли на частни и бизнес клиенти, правителства и институции.   

Допълнителна информация може да откриете на www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

 

За Фондация Citi

Фондация Citi работи за повишаване на икономическото развитие и подобряване на живота на хората в общностите с нисък доход из целия свят. Инвестират се усилия за повишаване на финансовото приобщаване, увеличаване на възможностите за работа за младежите и за преосмисляне на подходи за изграждане на икономически активни градове. Подходът на Фондация Citi „Повече от филантропия“ впряга огромната експертиза на Citi и нейните служители, за да се изпълнят заложените цели и да се създават иновации. За повече информация посетете www.citifoundation.com.