JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Документи

Oткрита е регистрацията за участие в международно онлайн състезание „Социални иновации“ (Social Innovation Relay)

2019-03-12

Oткрита е регистрацията за участие в международно онлайн състезание „Социални иновации“ (Social Innovation Relay)

 

Вече можете да се регистрирате за участие в престижното онлайн състезание „Социални иновации“ (Social Innovation Relay). Social Innovation Relay (SIR) е международно състезание, което на глобално ниво се реализира съвместно от JA Worldwide и NN Group. На национално ниво, у нас инициативата e подкрепена от NN България като главен партньор и съорганизатор на JA България. Състезанието насърчава участниците да измислят решение на социален проблем, като разработят своя идея за социален иновативен бизнес.

Ако сте ученик на възраст между 15 и 18 години и имате отношение към средата около вас и случващото се в нея, това състезание е вашата възможност да създадете подобрения в нея.

 

Кой може да участва?

В състезанието по „Социални иновации“ могат да участват ученици от гимназиален етап от цялата страна. Учениците трябва да сформират екипи с минимум 2 и максимум 4 участници.

 

Как да участвате?

1. Регистрация.

Регистрацията се извършва на адрес: http://jayeapps.com/se360/index.php?pg=register&lg=bg. Всеки екип, следва да създаде свой профил на платформата на състезанието в срок до 7 април 2019 г. В платформата могат да се регистрират също учители и доброволци, които да подпомагат учениците. Важно е когато извършвате регистрацията си в платформата да изписвате имената си на латиница.

2. Решаване на кратък тест.

След като е завършена регистрацията на екипа, индивидуалните участници в него следва да решат теста по „Социални иновации“, който може да бъде намерен в профила на екипа в платформата на състезанието. Всички, които са постигнали резултат от 80% верни отговори получават електронен сертификат, който се генерира автоматично в платформата.

3. Подаване на идея.

 

В срок до 7 април 2018 г. екипите следва не само да решат теста, но и да предадат в платформата на състезанието своята идея за създаване на иновативен социален бизнес. Необходимо е да опишете Вашата идея с до 500 думи. За целта можете да използвате шаблона, който се намира в профила на вашия екип. Моля, имайте предвид че шаблонът е разработен на английски език, защото състезанието е международно и предполага, че екипът който спечели състезанието следва да владее английски език, за да представлява страната ни на глобалния финал.

На този етап, обаче, можете да представите описанието на своята социална бизнес идея и на български език, като използвате файл: SIR SBIT 2019 BG.

Между 17 и 20 от екипите, които успешно са  завършили своите регистрации и са подали своята идея за стартиране на социален бизнес, ще бъдат класирани за участие в следващия кръг. Те ще получат  възможност да работят с ментори от NN Бълария, за да усъвършенстват своите социални бизнес идеи. В продължение на 1 месец доброволците на NN България ще споделят своите опит и знания с младежите, за да им помогнат да подготвят своите презентации. Жури на NN България ще излъчи 10 от екипите, които ще бъдат допуснати до националния финал, за да продължат надпреварата за страхотни награди и за правото да представят Република България в международния финал на състезанието.

С нетърпение очакваме Вашите вълнуващи и иновативни бизнес идеи със социална насоченост, които отговарят на нуждите и подобряват качеството на живот на хората и общностите.

 

Имате въпроси? Потърсете ни!

Координатор: Александра Парашкевова

E-mail: aleksandra.parashkevova@jabulgaria.org

Тел.: +359 2 989 4361