JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Отвори регистрацията за компании в Мениджър за един ден 2017

2017-10-12

Отвори регистрацията за компании в Мениджър за един ден 2017
С радост обявяваме, че регистрацията за 16-то издание на “Мениджър за един ден” на JA Bulgaria e открита! Тази година събитието ще се проведе на 12 октомври в цялата страна. Основни партньори на инициативата са HP, Coca-Cola HBC Bulgaria, Publicis. Медийни партньори на инициативата са bTV, Economy.bg, Нетинфо, Кариери и  Investor Media Group.

 

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JABulgaria в социален аспект. Целта й е да даде началото в кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години.

 

По време на инициативата, висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания.

 

„Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

 

Какво е важно да знаете за “Мениджър за един ден”?

 

  • Най-разпознаваемата инициатива за кариерното ориентиране в страната, с над 15 години история и доказана полза за участниците;
  • Дава възможност на участниците да изберат подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа;
  • Дава възможност за развитие на меки умения и придобиване на увереност от страна на учениците;
  • Служи като мост между образованието и реалната работна среда – добра възможност за предаване на опит и знания.
  • През 2017 г. „Мениджър за един ден“ получи Първа награда на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) за видимост на CSR проект на нестопанска организация.

 

5 причини, заради които да се включите и да посрещнете младежи на стаж при вас:

 

  1.     Кариерно ориентиране: Възможност да повлияете позитивно на младите хора при избора им на професия за бъдеща кариерна реализация;
  2.     Принос към бъдещето: Споделяне на опит и „добри“ практики, служещи за пример на младите хора;
  3.     Публичност: Позициониране на компанията като социално отговорно предприятие, увеличаване на публичността и подобряване на имиджа;
  4.     Подбор на таланти: Възможност да проучите пазара на труда „на място“ и да подберете свои бъдещи служители (честа практика при предишни издания на „Мениджър за един ден“);
  5.     Мотивирани служители: Повишаване мотивацията на вашите служители, чрез запознанство с млади и амбицирани хора и напомнянето им на това защо обичат своята работа.

 

 

 

Какъв тип организации участват в „Мениджър за един ден“?

 

Инициативата е подходяща за всяка организация (малка или голяма), която твори блага за средата, в която живеем. Приветстваме както представители на бизнеса, публичните услуги, институциите, така и неправителствените организации да отворят вратите си за младите хора.

 

 

Какви са сроковете за участие?

 

Платформата “Мениджър за един ден” е отворена както за компаниите, така и за учениците. Колкото по-скоро се регистрирате (или ако сте участвали предната година – се впишете в своя профил) и публикувате вашите позиции, толкова по-ефективно ще успеете да се позиционирате пред на учениците и студентите и ще може да гарантирате, че ще привлечете качествени кандидати за обявените позиции. В този ред на мисли, добре е да публикувате вашите позиции до 1 октомври.

 

Как избирам ученици и студенти за обявените от моята организация позиции?

 

След регистрация в платформата и описване на обявените позиции, те стават видими за всеки студент/ученик, участващ в програмата. При проявен интерес от тяхна страна, те могат да кандидатстват свободно.

 

Чрез профила си в платформата, Вие можете да разгледате всички подадени при вас кандидатури – с информация за образование, опит, интерес, силни страни и мотивационно писмо на всеки кандидат. От вас зависида изберете тези, които най-много ви допадат.

 

Колко ученици трябва да взема?

 

Миналата година близо 2,400 ученици и студентите проявиха интерес към инициативата, но за съжаление само 940 от тях успяха да реализират стаж в деня на инициативата.

 

Вие преценявате колко позиции можете да отворите предвид своята заетост, големина на организацията и т.н. Ние разбира се, Ви окуражаваме това да бъдат колкото се може повече позиции, за да помогнем на колкото се може повече млади хора да се докоснат за първи път до мечтаната им кариера.

 

Вдъхнови млад човек!