JuniorAchievementBulgaria
header_pic

"Panda Labs Junior за справедлив преход" стартира серия от лекции в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”

2022-05-25

 

Като част от „Седмицата на професиите” в Стопански факултет на СУ се проведе първата от три последователни лекции, организирани от JuniorAchievementБългария и WWFБългария, които са посветени на теми, засягащи климатичните помени и справедливия енергиен преход. Началото на събитието даде зам.-декана доц. Д-р Боряна Богданова.

Лекцията „Идеи за действие в борбата с климатичните промени” се проведе в новото място за срещи на СФ – залата CreativeSpace. Лекциятаe съвместна проява на СФ на СУ „Св. Климент Охридски” и Junior Achievement Bulgaria, на която се представиха идеи за действие в борбата с климатичните промени. 

Д-р Марина Стефанова, преподавател в Катедра „Икономика и управление на отрасли” и Вихрен Митев, Експерт програми кръгова икономика и зелено предприемачество, Junior Achievement Bulgaria говориха за това какво се изисква, за да се превърне една кауза или мечта в професия, устойчивото развитие, трите основни характеристики на бизнеса, новите образователни продукти на СУ, иновации, зелена и кръгова икономика и надеждата за климатичните промени. Събитието е част от проекта „PandaLabsJunior за справедлив преход".

Предстоящи лекции:

Енергийни ресурси и възобновяема енергия, 25.05.2022 г.

Справедлив енергиен преход в България, 31.05.2022 г.

Линк за регистрация.

За всички участници в лекциите са предвидени допълнителни възможности за изяви и награди - теще получат покана за участие в иновационен хакатон, който е планиран да се състои на 18 и 19 юни, в София. Най-добре представилите се студенти в хакатона ще имат възможността да се включат и в регионалната мрежа с други участници, както и в предстоящите международни срещи на партньорите по проекта.