JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Първи учебник за студенти по лични финанси

2018-02-12

Първи учебник за студенти по лични финанси

 

На 13 февруари 2018 в зала "Средец" на Шератон София Хотел Балкан ще бъде представен първия учебник за студенти в неикономическите специалности по лични финанси. 

Лични финанси: Въведение” е създаден в съавторство от доц. д-р Даниела Бобева, Институт за икономически изследвания към БАН и преподавател към катедра “Финанси” на УНСС, и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност на JA България. Учебникът е разработен под научната редакция на проф. д-р Снежана Башева от УНСС. 

По примера на съвременните образователни системи по света, които включват специализирани курсове за своите студенти, JA България и NN България поставят началото на цялостна програма за “Повишаване на финансовата грамотност на студенти в неикономически специалности”, водени от разбирането, че личните финанси са интересна област за изучаване и фундамент за просперитета на младитехора. Създаването на учебника „Лични финанси: Въведение” е само първата стъпка от проекта, който ще продължи с обучения на преподаватели, открити лекции за студенти и утвърждаване на новата дисциплина в 6 университета в страната през 2018/2019 г.