JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Победители в конкурса по Бизнес етика

2015-01-29

Победители в конкурса по Бизнес етика

За поредна година Джуниър Ачийвмънт България избра 5 екипа, които да награди с 500 лв. в конкурса по Бизнес етика. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа и партньорството на Фондация Америка за България.

Кандидатурите на гимназистите включваха три идеи, които да бъдат реализирани и мотивация защо искат да участват и какво значи за тях Бизнес етиката. Екипът ни имаше възможността да прочете разнообразни идеи и силни мотивации, които бяха аргументирани от желанието на учениците да дадат своя принос за социална кауза, да предадат своя опит на по-малки ученици или да облагородят района около училището си и да го направят по-цветно и интересно място. Идеите, които покриха най-пълно нашите критерии и определихме за победители са на учениците от:

  1. СОУ "Вела Благоева" Велико Търново
  2. ЗПГ "Кл. Тимирязев" Сандански
  3. НТГ Пловдив
  4. ПГ по туризъм "Д-р В. Берон" Велико Търново, 11А клас
  5. НФСГ – екип 2

Тези екипи продължават във втората фаза на състезанието, която ще завърши до края на учебната година. Това е срока за реализиране на една от трите предложени идеи. В работата по селекция и анализ на идеите учениците ще работят с ментор, който ще им бъде предоставен от ДАБ.

Критериите, по които оценявахме идеите са: степен на потенциално въздействие;  реалистичност, в рамките на предложения бюджет; креативност; качество на мотивацията.

Вярваме, че с този конкурс за поредна година ще дадем простор за мечтите на учениците, поле за изява на тяхната креативност и инициативност.