JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Полезен финансов съвет от Надежда Кирякова oт Experian

2017-03-24

Полезен финансов съвет от Надежда Кирякова oт Experian

Интервю с Надежда Кирякова,  старши специалист контрол на приходите на Experian.  За тези които не са запознати, Experian ще бъдат една от презентиращите компании по време на кариерния форум “Професиите на бъдещето” от JA Bulgaria, който ще се проведе на 29 март 2017. Може да се регистрирате за участие безплатно ТУК

 

Как професионалната Ви реализация се припокрива с мечтите ви като малък/малка „какъв да стана, когато порасна“?

Като дете мечтаех да се занимавам с изкуства – рисуване, писане на книги. Завърших испанска езикова гимназия, която възпита в мен любов към чуждите езици и породи желание да пътувам и да използвам езиковите си умения. Случайно попаднах в специалност Счетоводство и контрол, но срещнах преподаватели, които създадоха в мен голям респект към тази професия. 

Стартирах професионалната си кариера във Финанси преди 8 години. Търсейки възможности за развитие, през февруари 2016 г. се присъединих към Accounts Receivable екипа на Experian. Тук успях да срещна детските си мечти и професионалната реализация. Комуникирам с колеги от Перу, Венецула и Франция. В екипа ни има интересни хора с креативно мислене и различен стил на работа – неща, които намирам за вдъхновяващи. 

 

Опишете професията Ви и професионалния Ви делник на 10 годишно дете в 1 изречение?

На самата мен ми се налага да обясня на двете си дъщери какво работя. А ето и отговора: „Помагам на хората да постъпват отговорно, като си плащат навреме услугите, които им предоставяме, за да могат парите, които печелят, да им служат, а не да им вредят. Помагам им да се научат да владеят силата на парите правилно“.

 

Кое е най-голямото предизвикателство и най-приятната изненада на вашата позиция, за които не сте предполагали, преди да станете част от екипа на Experian?

Най-голямото предизвикателство е общуването с клиенти с просрочени задължения.

Най-приятната изнендада? Работата ми в Accounts Receivable екипа е изключително динамична, интересна, предизвикателна и изисква не просто знания по счетоводство. Нужно е креативно мислене за вземане на бързи и проактивни решения; нужна е добра комуникация; нужно е изкуство в общуването. Резултатът от положените усилия обаче ми носи истинско удовлетворение.

 

Ако трябва да дадете на някого един финансов съвет, какъв би бил той?

Използвайте разумно предоставената възможност. Не пропускайте да инвестирате правилно – време, усилия, средства. Всеки ден е подарък, но и отговорност. Един ден вероятно ще ни се наложи да даваме отчет за това.

Ако си на възраст от 16 до 26 години и се интересуваш от кариера във финансовия сектор, запази времето от 12 до 18 часа на 29 март, за да чуеш за бизнес делника на професионалисти от световни топ компании като Experian, VMware. Microsoft, NN, Mastercard, Citibank, Metlife, Societe Generale Expressbank, UniCredit Bulbank, PWC и други. Ще научиш как се става част от елитна компания, както и за най-новите тенденции на работното място. Запази своето място безплатно ТУК.