JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПЕТТЕ АСПЕКТА НА ФИНАНСОВОТО ПЛАНИРАНЕ?

2020-05-26

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПЕТТЕ АСПЕКТА НА ФИНАНСОВОТО ПЛАНИРАНЕ?

 

През тази учебна година в 34 класа в страната за трета поредна година се провежда програмата „Практични финанси“. Над 800 са учениците, до които достига тя в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Габрово, Благоевград, Разлог, Пазарджик, Вършец, Враца, Тетевен, Пирдоп, Търговище, Елин Пелин, Вълчи дол, Монтана, Лом, Плевен и с. Черни Осъм, област Ловеч.

34 учители, обучени в преподаване на практическия курс по лични финанси, водят предмета, а във всеки от класовете са предвидени между две и пет посещения от бизнес ментори от компаниите, осигуряващи  финансиране за реализацията на курса – NN България, BNP Paribas Лични финанси и УниКредит Булбанк. 

Предизвикателният етап, през който всички ние преминаваме, поставя с още по-голяма сила темата за управлението на личните финанси. Всички ние – както в България, така и хората по целия свят, живеем във време, което изисква все по-голяма дигитализация на различни части от нашия живот – работни процеси, образование, финансови операции. В крак с промените, с предприемачески ентусиазъм и с грижа за общностите, през следващите седмици доброволците по проект „Практични финанси“ ще посветят времето си на това да запознаят широката аудитория в страната с важни области от управлението на личните финанси – както по принцип, така и в новите условия.

В рамките на три уебинара, експерти и професионалисти от УниКредит Булбанк, NN България и БНП ПАРИБА лични финанси ще се включат в инициативата #Практично за финансите, която цели, от една страна, да подкрепи преподаването на учебното съдържание на програма „Практични финанси“ в условия на електронно обучение, а от друга - да насочи вниманието на учениците в гимназиален етап към важността на това да сме разумни и отговорни в управлението на своите лични средства.

 

Темата тази седмица: Какво трябва да знаем за петте аспекта на финансово планиране?

Кои са основните аспекти на финансовото планиране? Какво е важно да имаме предвид за всеки от тях, за да постигаме своите житейски цели? Какви са ползите от финансово планиране? Кога започва пенсионното планиране? За какво ни помага инвестиционното планиране? Какъв е смисълът на застрахователното планиране?

Всички тези и други въпроси ще обсъдим с Йорданка Илиева – Регионален мениджър в NN България.

Ето и повече за нашия вдъхновяващ гост-лектор и доброволец:

 

Йорданка Илиева работи в NN България, като регионален мениджър за Централна Северна България на NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане. В сферата на пенсионното осигуряване тя има опит от 24 години, а в NN България е повече от 14  години. Йорданка харесва работата си, защото помага на хората да осъзнаят възможностите, които им се отдават чрез планиране на личните финанси. Нейната лична мисия е повече млади хора да достигнат до това знание и да го използват. Затова тя активно се включва като  доброволец в различни образователни проекти на JA България.

 

✅ Очакваме Ви!

✅ Дата: 26 май 2020 г.

✅ Начало: 16.00 ч. (Microsoft Teams)

✅ Линк за регистрация: https://form.jotform.com/201384185763964

 

 

 

 

Инструкции за включване в деня на уебинара:

  1.       Регистрирайте се ТУК 
  2.       Ще получите потвърждение и линк за включване в уебинара, на имейла с който сте се регистрирали
  3.       Последвайте линка от имейла с потвърждение
  4.        Изберете дали искате да се включите през web-версията на Microsoft Teams или свалете приложението.
  5.       Напишете името си и натиснете JOIN
  6.       Настанете се удобно и участвайте в уебинара