JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: КРЕДИТИРАНЕ, ВИДОВЕ КРЕДИТИ, ДЪЛГ

2020-05-21

#ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: КРЕДИТИРАНЕ, ВИДОВЕ КРЕДИТИ, ДЪЛГ

 

През тази учебна година в 34 класа в страната за трета поредна година се провежда програмата „Практични финанси“. Над 800 са учениците, до които достига, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Габрово, Благоевград, Разлог, Пазарджик, Вършец, Враца, Тетевен, Пирдоп, Търговище, Елин Пелин, Вълчи дол, Монтана, Лом, Плевен и с. Черни Осъм, област Ловеч.

34 учители, обучени в преподаване на практическия курс по лични финанси водят предмета, а във всеки от класовете са предвидени между две и пет посещения от бизнес ментори от компаниите, осигуряващи и финансиране за реализацията на курса – NN България, БНП Париба Лични Финанси и УниКредит Булбанк. 

Предизвикателният етап, през който всички ние преминаваме, поставя с още по-голяма сила темата за управлението на личните финанси. Всички ние – както в България, така и хората по целия свят, живеем във време, което изисква все по-голяма дигитализация на различни части от нашия живот – работни процеси, образование, финансови операции. В крак с промените, с предприемачески ентусиазъм и с грижа за общностите, през следващите седмицидоброволците към проект „Практични финанси“ще посветят времето си на това да запознаят широката аудитория в страната с важни области от управлението на личните финанси – както по принцип, така и в новите условия.

В рамките на три уебинара, експерти и професионалисти от БНП Париба Лични Финанси, УниКредит Булбанк и NN България ще се включат в инициативата #Практично за финансите, която от една страна цели да подкрепи преподаването на учебното съдържание на програма „Практични финанси“ в условия на електронно обучение, но от друга да насочи вниманието на учениците в гимназиален етап към важността на това да сме разумни и отговорни в управлението на своите лични средства.

Темата тази седмица: Кредитиране, видове кредити и дълг

Какви са характеристиките на различните видове кредити? Как да изберем кредит, който е подходящ за нас? Кога е оправдано поемането на дълг?

Всички тези и други въпроси ще обсъдим с доброволците на БНП Париба Лични Финанси:

  • Людмила Петрова - Мениджър Оперативен Маркетинг
  • Свилен Димов - Мениджър Бизнес Развитие, Потребителско кредитиране
  • Емилиян Георгиев - Експерт Кредити, Продукти и услуги

Ето и повече за нашите вдъхновяващи гост-лектори:

Людмила работи в БНП Париба Лични Финанси от 8 години. Личната й мисия е да успява да обясни финансовите предложения на компанията към клиентите на лек и разбираем език. Занимава се с маркетинг от 19 години. Опитът й включва работа в рекламна агенция, медиа, изложбен и конгресен център. В свободното си време обича да се занимава с книги, деца, котки, приятели и пътешествия. Отношението й към парите е прагматично.

 

 

 

 

 

 

 

Свилен работи в БНП Париба Лични Финанси от 13 години. Личната му мисия е заедно с партньорите на компанията в индустрията да осигури по-достъпно и отговорно кредитиране в автомобилния пазар. Занимава се с финанси и потребителски кредити от 13 години. Опитът му включва развитие на пазара за кредититране на автомобили и потребителска електроника, работа с търговските партньори на компаниятаи управление на проекти. В свободното си време обича да спортува, чете книги, гледа филми, пътува до различни дестинации и да изучава IoT. Отношението му към парите е: необходимост, която дава сигурност.

 

 

 

 

 

Емилиян работи в БНП Париба Лични Финанси от 5 години. Личната му мисия е чрез общуването му с хора да изважда на показ техните най-добри качества. Занимава се с финанси и потребителски кредити от 5 години. Опитът му включва работа  като кредитен консултант и експерт Потребителски кредити. В свободното си време обича да снима и да пътува. Отношението му към парите е: Трябва да знаеш как да се отнасяш към парите, за да се върнат при теб.

 

 

 

 

 

 ______________________________________________________________________________

Очакваме Ви!

✅ Дата: 21 май 2020 г.

✅ Начало: 14.00 ч.

Линк за регистрация: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMufuCpqD0tGdddd_SEZp5hk7KORjrq4JM2

Инструкции за включване в деня на уебинара:

  1. Регистрирайте се ТУК 
  2. Ще получите потвърждение и линк за включване в уебинара, на имейла с който сте се регистрирали
  3. Последвайте линка от имейла с потвърждение или кликнете ТУК, но имайте предвид че линкът за включване ще допусне само участници, които са се регистрирали
  4. Ще се отвори нов прозорец и ще видите следния въпрос: Open Zoom Meetings?
  5. Натиснете бутона: Open Zoom Meetings
  6. На следващия екран, който се появи, натиснете бутона: Join with Computer Audio
  7. Настанете се удобно и участвайте в уебинара