JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Документи

Представяне на резултати от проведеното проучване по проекта "FIQ"

2016-10-06

Представяне на резултати от проведеното проучване по проекта

Покана за участие в дискусия и представяне на основните резултати от проведено представително проучване по проекта

„FIQ – проучване и повишаване нивото на финансова грамотност на българските ученици“

 

Каним Ви да участвате в дискусията и обявяването на резултатите от проведеното представително проучване за нивото на финансова грамотност на българските ученици.Събитието ще се проведе на 11 октомври 2016 г. от 9:30 до 12:30 ч. в София тех парк, сграда „Инкубатор“, JA Startup Хамбар.

Проучването на нивото на финансова грамотност е инициирано от Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с МОН. То се провежда в 200 училища в страната по методологията и с участието на експерти от Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР) и с подкрепата на представители на бизнеса от финансовия сектор – компаниите NN България, Mastercard и УниКредит Булбанк.

Проучването е етап от проекта „FIQ“ и е една от поредица инициативи на партньорите за повишаване финансовата грамотност на българските ученици. Вече са направени конкретни стъпки с подготовка на обучители на учители за преподаване на финансова грамотност, а от тази есен Джуниър Ачийвмънт пуска нови програми за всички етапи. Предвижда се провеждането на открити уроци в клас с участието на бизнес консултанти, както и организиране на Национално състезание „Финансов иновационен лагер“ по модела на от Джуниър Ачийвмънт за ученици 10-11 клас.

Молим Ви да потвърдете своето присъствие за участие в дискусията до 10.10.2016 г. като резервирате своя билет тук:

https://www.eventbrite.com/e/fiq-tickets-28422830451