JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Предстоящи инициативи в рамките на програма „Учебна компания“ до края на учебната 2015-2016 г.

2016-03-14

Предстоящи инициативи в рамките на програма „Учебна компания“ до края на учебната 2015-2016 г.

 

JA България с радост съобщава, че и тази година ще предложи на участващите в програма „Учебна компания“ ученици и техните учители вълнуващи възможности за подобряване на уменията им и представянето на екипите.

Тематичен лагер

На 16-18 април ще се проведе тематичен лагер по финанси и презентационни умения за представители на учебни компании. Ще могат да участват до 90 души – учители и ученици. Лагерът ще се проведе в София, като в най-скоро време JA България ще публикува на уебсайта си регистрационни формуляри за записване и ще уведоми всички координиращи учители. Тематичният лагер ще се проведе със съдействието на фондация „Америка за България“.

Регионални състезания

За четвърта поредна година ще се проведат и регионални състезания, в рамките на които учебните компании ще могат да премерят сили с конкуренцията от своите връстници, да си „сверят часовниците“ и да промотират продуктите си. Традиционно най-добрите екипи ще получат правото да се явят на националния финал в рамките на Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“. Регионалните състезания са еднодневни събития, в рамките на които екипите на учебните компании разполагат с щанд, на който да подредят и покажат своите продукти и да информират гости и жури за техните предимства. Освен това всеки екип прави триминутна презентация на сцена пред журито, в която показва каква нужда на потребителя удовлетворява разработеният от него продукт, какво решение са намерили на тази нужда и какви стратегии са използвали, за да произведат, популяризират и продават своя продукт/услуга. В края на деня журито избира и обявява класиралите се за участие на финала учебни компании.

Датите и местата, на които ще се проведат регионалните състезания, са:

  •        Благоевград (25-26 април)
  •        Хасково (25-26 април)
  •        Велико Търново (25-26 април)

Участници, които пътуват от по-далеч и имат нужда от нощувка, могат да пристигат на 25 април. Самите състезания ще се провеждат на 26 април. Подробни насоки, информация и регистрационни формуляри ще бъдат достъпни на уебсайта на JA България в близките дни. Регионалните състезания се провеждат отново с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ ще се проведе на 3 юни 2016 г. в София.