JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2016-05-23

55 младежки стартъпа на JA Bulgaria  участват в бизнес форума „Изгряващи звезди”

55 младежки стартъпа на JA Bulgaria участват в бизнес форума „Изгряващи звезди”


прочети >>

Престиж стимулира младежи с интерес към маркетинга - Изгряващи Звезди 2016

2016-05-31

Престиж стимулира младежи с интерес към маркетинга - Изгряващи Звезди 2016

 

Участниците във форума „Изгряващи звезди“ на JA Bulgaria ще имат възможността да получат награда за най-добра маркетингова стратегия, предоставена от Престиж 96.

 

Какво е посланието, което влага „Престиж 96“ в наградата „Най-добра маркетингова стратегия“, която ще връчите на една учебна компания на JA България, по време на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“?

В Престиж вярваме че българското образование трябва да подготвя младите хора за предизвикателствата, които ги очакват в живота след училище или университета. Именно по тази причина, ние ги стимулираме да се потопят в среда, близка до реалната, като подготвят маркетингови стратегии за своя стартъп. След училище една не малка част от младежите се насочват към маркетинга като университетска дисциплина, защото за тях тя е интересна и вълнуваща. Естествено тя е такава, но ние искаме да им дадем възможност да се запознаят наистина от близо със всички трудности и усилия, които ги очакват при подготовката на една наистина добра маркетингова стратегия. Ние очакваме те да демонстрират не само отлични познания в дисциплината маркетинг, а и да са положили усилия да съберат нужната им информация, преди да стартират проекта си, да са я анализирали така, че на база нея да вземат информирани стратегически решения, а не на последно място, да са опознали бъдещите си клиенти – тези, които ще ползват крайния продукт на техния стартъп. Във всеки един момент от този проект, младите не бива да забравят именно това – каквото и да правят, то трябва да бъде харесано от негово величество клиента. Това е разликата между добрата и посредствената маркетингова стратегия – дали накрая клиента ще гласува „За“ или „Против“ нашия продукт или услуга.  

 

Какъв е вашият съвет към всички участници в инициативата – близо 500 млади предприемачи на възраст 16-24 години?

Бъдете смели, трудолюбиви и последователни! Преследвайте мечтите си, отстоявайте каузите си! Не спирайте да се образовате и да бъдете любознателни за всичко, случващо се около вас. Светът е прекрасен и ви очаква!

Наградата за един екип ще бъде майсторски клас по маркетинг с маркетинг директора на „Престиж 96“, какви ценни нови знания да очакват учениците, които спечелят приза?

Майсторският клас ще е комбинация от предаване на практически и теоретични знания и съвети, както и дискусия по всички въпроси, които вълнуват младите що се касае до маркетинга и стратегическото планиране. Комбинацията от теория, кратки упражнения и Q&A сесия, е успешен модел, който се практикува в доста от институтите за професионално развитие и допълнителна квалификация на Запад.