JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Престижни отличия за две училища от мрежата на JA България по време на Европейската седмица на професионалните умения

2019-10-21

Престижни отличия за две училища от мрежата на JA България по време на Европейската седмица на професионалните умения

 

За пети път JA Европа връчи наградите „Предприемчиво училище“ (TES) на най-добрите училища в Европа в прилагането на обучението по предприемачество.

Наградите за предприемачески училища са ежегодно признание на изключителни начални, средни и професионални училища, които се радват на обучението по предприемачество. Церемонията TES Awards 2019 се проведе в Хелзинки, Финландия на 16 октомври 2019 г. по време на едно от най-важните образователни събития в календара на ЕС, Европейската седмица на професионалните умения 2019 (EVSW).

ПТГ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Враца и Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“получиха награда плакет и сертификат за изключителна работа в обучението по предприемачество на тазгодишните #TESAwards#JAEurope.  Наградите в Хелзинки  бяха връчени от Карълайн Дженър, изпълнителен директор на JA Europe и Жоао Сантос, генерален директор в направление „Социални дейности, включване и заетост“ на ЕК (Generally Direktor for Employment Social Affaires and Inclusion, European Commission).

 

TES Awards        TES Awards

 

През м. юни и двете училища, бяха номинирани като най-достойни за TES Awards 2019 и получиха отличия от JA България съответно за „Най-предприемчива професионална гимназия“ и „Най-предприемчиво общообразователно училище“ на Република България за учебната 2018/2019 г.“ и ще участва

ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ бе разпознато от #JA Europe като еднa от двете в професионални гимназии в Европа, достойни да получат награда в специалната категория на Европейската комисия „Иноватори в професионалното образование“, предложена от комисаря по „Заетост, социални въпроси, умения и трудова мобилност" – Мариан Тейсен.