JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Президентът Росен Плевнелиев се включи в „Мениджър за един ден” 2014

2014-09-19

Нина Гаджева от Велико Търново стана заместник на държавния глава за един ден

Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. На 13 март той посрещна в Президентството своя млад заместник Нина Гаджева от Професионална гимназия по туризъм, гр. Велико Търново, и я въведе в дневния ред на институцията. В рамките на деня Нина имаше възможността да е част от управлението на държавата, споделяйки мнения и идеи с държавния глава и неговия екип.

Официалното откриване на събитието „Мениджър за един ден“ 2014, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, се състоя на 12 март, а повече от 1000 ученици и студенти влязоха в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции. През тази година за първи път всички министерства заявиха участие в инициативата и приеха младите си заместници.

За 13 години в инициативата „Мениджър за един ден“ са се включили повече от 11 000 ученици от 500 училища в 120 града и 450 компании с 3000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава. През тази година основни спонсори на „Мениджър за един ден“ са „Порше БГ“, „Нестле България“, „Дънди Прешъс Металс Инк.“ и „Публисис“. 
„През тази година „Мениджър за един ден“ се разрасна, обхващайки всички държавни институции и почти всички водещи международни и местни компании. Радостни сме, че г-н Плевнелиев, г-н Орешарски, г-жа Фандъкова и всички министри от Кабинета се включиха с ентусиазъм и дадоха ценни съвети на бъдещите ни лидери. Срещата на младежите с бизнеса също е един много важен опит, който изгражда характери и поставя основите на едно дългосрочно развитие на икономиката ни.”, каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Основната задача на тринадесетото издание на „Мениджър за един ден” бе да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. По този начин Джуниър Ачийвмънт България имаше за цел да помогне на бъдещите предприемачи при избора им на работа. За кариерното ориентиране на младежите важна роля играха и професионалистите, които запознаха учениците и студентите с различни методи за управление на организациите, пазарните модели, както и им дадоха съвети за успешен бизнес.

Коментари

2016-11-17

2019-07-04

2019-07-17

2019-08-25

2019-09-02