JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Проф. Стив Ханке за необходимостта от финансово образование в средното и висшето училище

2015-04-09

Проф. Стив Ханке за необходимостта от финансово образование  в средното и висшето училище

Световноизвестният финансист идва в България за участие в конференцията Образование и бизнес, а модератор ще бъде Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

 

 „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” - това е темата на конференцията, на която Джуниър Ачийвмънт е партньор. Тя ще се проведе на 11 май от 9 часа в София хотел  Балкан. Представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища ще дискутират необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика.

Стив Ханке е професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на  проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства.

Конференцията  „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество между  световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер. Дискусиите ще бъдат модерирани от Нейра  Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон. Форумът се организира от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.БГ АД.

За повече информация и запазване на място посетете: www.edu-business.info