JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Протече иновационен семинар за студенти от биологични и медицински специалности

2015-04-01

Протече иновационен семинар за студенти от биологични и медицински специалности

Автор на снимката: Нели Томова

 

На 31 март 2015 г.  Джуниър Ачийвмънт България организира Иновационен семинар за студенти от биологични и медицински специалности. В рамките на 5 часа пред младежите бяха представени основните политики на Джуниър Ачийвмънт България и Амджен България за насърчаване на предприемачеството в медицинските специалности. Също така, пред студентите бе поставен казус с общозначим проблем – да измислят нов начин за борба срещу рака, като в последствие те трябваше да презентират своите решения пред жури. Представителят на Amgen, Румяна Петрова, даде ценна обратна връзка на екипите и ги насърчи да продължават да работят за реализирането на проекта си.

 

ПРИНОС на АMGEN BULGARIA КЪМ БИЗНЕС И БИОТЕХНОЛОГИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ

От 2013 Амджен България работи в тясно сътрудничество с Джуниър Ачийвмънт за създаването на благоприятна бизнес среда, с цел да се гарантира реализацията на иновациите, подобряване на образованието и научен обмен, както и налагането на бизнес етиката в бизнес отношенията.  Амджен подкрепя обучението на млади мениджъри, които да подкрепят иновациите, които в бъдеще ще идват в България. В тази връзка Амджен участва в следните програми:

  • "Мениджър за един ден"
  • Учебна Комптия за студентите медици и фармацевти

В допълнение, Д-р Красимира Чемишанска - Управляващ директор на Amgen Bulgaria  е част от борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България. 

 

Снимки от събитието може да разгледате на страницата на SOUL TIME STUDIO