JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Протече „Кръгла маса за интелектуалната собственост“ по проект “stARTs2“

2015-03-12

Протече „Кръгла маса за интелектуалната собственост“ по проект “stARTs2“

На 26.02 Джуниър Ачийвмънт България организира „Кръгла маса за интелектуалната собственост“ в Център за развитие на човешки ресурси. Събитието е част от проект “stARTs2“ - https://www.facebook.com/ArtsAndSports  на Министерство на икономиката и цели да подготви учениците от учебни компании за конкурса „Брандико“ – единствен носител на European Enterprise Promotion Awards в категорията „Инвестиране в предприемачески умения“ на Европейската комисия. Включиха се 60 участници от НГПИ „Св. Лука“ - София, НПГПФ - София, СУ „Васил Левски“ – Пловдив и НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив.

В първата част от събитието проф. Виолета Цакова (УНСС, катедра „Творчески индустрии и интелектуална дейност“) проведе лекция, посветена на интелектуалната собственост и в частност на търговската марка. Участието ѝ беше последвано от презентацията на Джеймс Йоловски (Мениджър Финансови програми в ДАБ) за икономическата същност на търговската марка.

Във втората част Елица Ефремова (Дизайн и криейтив в ДАБ) проведе обучение за съвременните тенденции в графичния дизайн. Събитието приключи с участието на Майк Рам ( бизнес доброволец от програмата за ментори на ДАБ, обучител по презентационни умения, „По стъпките на Дракона“), който презентира техники и стратегии за утвърждаване на бранда.