JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Развитие на иновации и предприемачество във висшето образование. Дискусия с участието на проф. Николай Денков

2021-07-09

Развитие на иновации и предприемачество във висшето образование. Дискусия с участието на проф. Николай Денков

 

На 8 юли, 2021 г. Junior Achievement България, съвместно с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, организира онлайн среща с представители на висшите учебни заведения и бизнес организации в България на тема “Развитие на иновации и предприемачество във висшето образование. Възможности за включване в международни проекти и пре-акселераторска програма Beyond”.

Събитието е в резултат на няколкогодишна работа на JA България с водещи европейски организации и членове на общности на знанието (EIT KICs), като бяха представени нови възможности за изграждане на международни сътрудничества в сферата на висшето образование.


Разгледаните възможности за включване са насочени към:
* създаване на иновации;
* развитие на капацитета на преподавателите;
* подобряване на предприемаческата нагласа и кариерните умения на студентите;
* създаване на връзки и партньорства с бизнеса;

 

В събитието се включиха десетки университетски преподаватели, сред които ректори и декани на водещи университети в страната. Участниците обмениха визии и добри практики за насърчаване предприемачеството във висшето образование. В заключение страните се споразумяха през следващите седмици да направят поредица от срещи с JA България, в които да обсъдят конкретни стъпки за развитието предприемаческата екосистема в университетите.

 

Благодарим на проф. Николай Денков, Министър на Образованието и Науката, както и на всички колеги от университетите за включването в дискусията!