JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Регистрирай се безплатно за Мегатенденции в здравеопазването

2016-02-29

Регистрирай се безплатно за Мегатенденции в здравеопазването

Може да се регистрирате тук: Мегатенденции в здравеопазването

 

За събитието

Здравеопазването, което представлява 10% от световния брутен вътрешен продукт се впуска в невиждана досега промяна. Здравните системи и платците търсят устойчиви модели на заплащане, включително стимулиране на реален резултат и ефективност. Изискванията на обществото за качество и прозрачност в здравеопазването стават все по-големи.

Незадоволените медицински нужди се явяват движеща сила за иновации и промяна в полза на пациентите. Онкология и хематологията като високотехнологични медицински специалности са водещи в този процес.

Променящата се демографска картина, ръстът на доходите в бързорастящите пазари и нарастващият със скоростта на епидемия брой хронично болни променят напълно начина, по който се развива сектора.

Бумът на „big data“ и мобилните здравни приложения позволяват генерирането и анализирането на информация в реално време.

Освен традиционните компании, в сектора влизат други заинтересовани страни, предоставящи нови възможности за партньорство и нови перспективи за развитие на здравните грижи.

Тези тенденции провокират съвсем друг подход в сектора, а именно изместване на фокуса от предоставяне на здравеопазване (от традиционните компании на пазара на здравни услуги) към менажиране на здравето (чрез въздействие върху здравното поведение, превенцията и здравна грижа в реално време).

Класическият модел, при който решенията се взимат от отделния лекар се променя към модел на съвместно вземане на решения от медицинските специалисти, което оказва голямо влияние върху здравеопазването.

Успехът в бъдеще изисква да преосмислим начина, по който виждаме сектора. Или казано по друг начин – да осъзнаем и реализираме мегатенденциите в здравеопазването.

Основни теми в програмата:

 • Мегатенденции в здравеопазването 2016 – 2020
 • Ролята на ИТ индустрията за напредъка в здравния сектор, бизнес възможности
 • “Big Data for Big Outcomes” – данните, като условия за вземане на здравни решения
 • Прецизна медицина в онкологията и хематологията - иновации, които променят живота на пациентите

Аудитория:

300+ участника, ИТ компании, високотехнологични стартъпи, фармацевтични компании

Кога и къде:

18-ти март 2016, София Тех парк, Форум „Джон Атанасов“

Без такса за участие - регистрирай се тук!

Програма

18-ти март 2016

 • 9.30 – 10.00 Регистрация и кафе

 • 10.00 – 10.45 Сесия 1 - Дискусия: Мегатенденции в здравеопазването

  Акценти:
  • разходи, достъп и заплащане за ефективност на терапиите
  • увеличаване броя на хроничните заболявания и свързаните с това мерки
  • връзка между здравеопазването и новите технологии – мобилни и социални здравни решения
  • ролята на пациентите при вземането на решения, доброволчеството като начин за промяна в здравното поведение
  Модератор: Кирил Петков, Създател на Proviotic
  Участници:
  • Светлин Кръстанов (Мениджър в Прайс Уотърхаус Купърс)
  • Асен Григоров (Журналист и собственик на Уебкафе)
  • Елица Панайотова (Директор на София Тех парк)
  • Милена Стойчева (Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България)
 • 10.45 – 12.00 Сесия 2 – Презентации: Новите технологии и значението им за развитието на съвременна медицина

  Презентации и участници:
  • Big Data for Big Outcomes – данните, като условия за вземане на здравни решения

   Милинд Камколкър, Изпълнителен директор и ръководител на анализи от следващо поколение, Новартис САЩ

  • Panomics - бъдещето на персонализираната медицина

   Стоян Бичев, Национална генетична лаборатория, София

  • Основни тенденции и напредък в борбата с рака

   Д-р Наталия Чилингирова, Специализирана болница по активно лечение на онкология, София

  • Пробивът в хематологията – закономерност или случайност?

   Д-р Стефан Лозенов, Хематолог в Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, София

  • Бъдещето на здравеопазването е просто – как съвременните анализи и една опростена технологична платформа помагат в реално време

   Румяна Тренчева, Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа

Лектори

Кирил Петков

Кирил Петков, Създател на Proviotic

Кирил Петков е изпълнителен директор на BDC. Той е създател на веганската хранителна добавка Proviotic. Екипът му има амбицията този продукт да навлезе на различни пазари, а през май тази година стана най-продаваната и скъпа хранителна добавка досега в Ню Йорк. Кирил е завършил Harvard Business School, основател и преподавател е в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийския университет, който пък е връзката към Харвардския институт за икономически стратегии и конкурентоспособност, управляван от проф. Майкъл Портър.

Един от основателите е на гражданската платформа MoveBG, която работи активно за развитието и просперитета на България.

Асен Григоров

Асен Григоров, Журналист и собственик на Webcafe

Асен Григоров стартира телевизионната си кариера, като водещ на предаването за икономика „Плюс-Минус". Той е създател е на формата „Сделка на годината", насочен към отразяване на най-големи сделки и инвестиции в българската икономика. От 2002 г. е продуцент и водещ на сутрешния блок на БНТ.

През 2007 г. с подкрепата на фондация „Граждански медии" създава проекта RE:TV. Бил е продуцент на сутрешния блок на Нова телевизия.

От есента на 2011 г., заедно със съпругата си Сибина Григорова, е автор и водещ на „Животът и други неща" по БНТ. Създател е на оригиналния формат „Пресклуб". Носител е на „Награда за Обективна журналистика" на Българска медийна коалиция (2007 г).

Елица Панайотова

Елица Панайотова, Директор на София Тех Парк

Елица Панайотова е директор на „София Тех Парк ” и е отговорна за създаването на първия научен и технологичен парк в България - Technology + Innovation Network (T+IN) – проект, започнат с цел развитие на изследователската дейност, иновацията и технологиите в България. „София Тех Парк ” отовори врати през м. декември 2015 и бързо се превръща в център за развитие и иновация в България.

Елица започва професионалната си кариера като архитект в областта на градското планиране с проекти, включващи Генералния план и първите две сгради на „Бизнес Парк София“. След 6 години работа като дизайнер, инвестиционен консултант и втора магистърска степен тя заема три години длъжността на търговски аташе в българското посолство във Вашингтон. След завръщането си в България през 2005 г., международният опит и техническото образование и дават възможност за бързо навлизане в областта на недвижимите имоти и тя оглавява българския офис на „Глобал финанс“. През 2006 г. заема поста Изпълнителен директор на „Алфа Дивелопмънтс“ и Изпълнителен директор на „Бизнес Парк София“. Тя управлава и собствено архитектурно студио „Скица“.

Милена Стойчева

Милена Стойчева, Изпълнителен директор Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria)

Милена Стойчева е предприемач, създател на няколко компании и неправителствени организации. Притежава голям опит в сферата на икономика, стартъпи, бизнес, образование и е професионалист в сферата на научно-изследователската дейност, предприемачеството с фокус върху технологиите и неправителствения сектор. Била Председател на съвета на членовете на JA Worldwide и Председател на борда на изпълнителните директори на JA-YE Европа. Работи като експерт по предприемачество към Европейската комисия, включена е в Съвета по образование към Президента на Република България. Образованието и включва магистърска и докторска степен от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и допълнителни квалификации по предприемачество и лидерство от Университета Бъркли, Калифорния, САЩ. Носител е на множество награди, сред които „Награда за жени-лидери“, връчена от посланика на САЩ, Индивидуална платинена награда на JA Worldwide за принос и др. Под ръководството на Милена Стойчева Джуниър Ачийвмънт България е носител на наградата за „Организация модел на Джуниър Ачийвмънт“ през 6 последователни години (от 2007 до 2012 година).

Светлин Кръстанов

Светлин Кръстанов, Мениджър в ПрайсуотърхаусКупърс България

Светлин Кръстанов е мениджър "Данъчни услуги" в ПрайсуотърхаусКупърс България. Специализацията му е в областта на косвените данъци като е работил по проекти на голяма част от водещите световни фармацевтични компании. Светлин е доктор по икономика и има редица публикации в областта на данъчното облагане. Водил е множество семинари в областта на косвените данъци, а понастоящем е лектор към PwC Академия.

Милинд Камколкър

Милинд Кемколкър, Изпълнителен директор и ръководител на анализи от следващо поколение, Новартис САЩ

Милинд Кемколкър е Изпълнителен директор и ръководител на анализи от следващо поколение в Новартис САЩ и човек изцяло отдаден на работата с данни и проучване нагласите на потребителите. Професионалното му поприще е свързано с възможностите за използване на данни и анализи от ново поколение в Новартис, като едновременно с това е фокусиран върху данните генерирани от потребителите чрез дигитални, социални канали и решения за менажиране на здравето. Милинд има опит в различни области, като е работил в сферата на биоинформатиката, персонализираната медицина и анализи на големи масиви от данни. Милинд има магистърска степен по генетика от Университета Томас Джеферсън. Участва като лектор в редица реномирани световни форуми за значението на данните в съвременното здравеопазване.

Румяна Тренчева

Румяна Тренчева, Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа

Румяна Тренчева е Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа и ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона: България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения. Преди да се присъедини към семейството на SAP, Румяна Тренчева е заемала ключови управленски позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria. Притежава бакалавърска степен от Американския университет в България, както и специализации от Duke Corporate Education (САЩ) и IMD (Швейцария).

Стоян Бичев

Стоян Бичев, Биолог в Националната генетична лаборатория, София

Стоян Бичев е магистър биохимик. Завършва молекулярна биология към Биологическия факултет на Софийски университет “Св. Кл. Охридски”, София. Работи като биолог в Център по молекулна медицина 2007- 2008 и след това в Националната генетична лаборатория. Научните му интереси са в областта на онкогенетика, персонализираната медицина, неврологията и генетика на мултифакторни заболявания. Член на “European Association of Cancer Research” (EACR) и “European Society Of Human Genetics” (ESHG). Има редица публикации в реномирани български и международни издания. Владее английски и руски.

Д-р Наталия Чилингирова

Д-р Наталия Чилингирова, Онколог в Специализирана болница по активно лечение на онкология, София

Д-р Наталия Чилингирова завършва медицина в Медицински Универсистет в София. По време на следването работи като доброволец в клиниките по лекарствено лечение към СБАЛО и КОЦ Стара Загора. Веднага след завършването на МУ започва работа в СБАЛ по Онкология в София, където специализира медицинска онкология. Защитава дисертация в областа на лечението на карцинома на белия дроб, като разработва нови подходи за индивидуализиране на лечението му с акцент върху генетичните аспекти под ръководството но проф. Г. Куртева и чл. кор. проф. Д. Тончева. Научните й интереси са в областта на рака на белия дроб и саркомите. Специализира онкология в университетските клиники в Швейцария (Цюрих) и Австрия (Виена), участва с презентазии в различни международни конгреси по специалността (ESMO, ELCC). Член е на ESMO, ASCO и Образователна Акадебия по Онкология. От 2011 е в управителния съвет на клуб Млад Онколог, като подпомага организирането на международните и локални срещи на клуба.

Д-р Стефан Лозенов

Д-р Стефан Лозенов, Хематолог в Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, София

Д-р Стефан Лозенов е завършил медицина в Медицински университет – София през септември 2012 година. Декември 2012 постъпва на работа като лекар в Клиника по хематология на СБАЛХЗ ЕАД, където работи и до момента. Има публикации в областта на острата лимфобластна левкемия. Областите на неговия научен интерес са свързани с острата лимфобластна левкемия при възрастни, агресивни неходжкинови лимфоми, неходжкинови лимфоми, асициирани с хив инфекция, GVHD при алогенно трансплантирани пациенти.

 

Може да се регистрирате тук: Мегатенденции в здравеопазването