JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Регистрирайте се за „Социални иновации”

2017-04-18

Регистрирайте се за „Социални иновации”

 

Открита е регистрацията за националното състезание „Социални иновации“! Инициативата насърчава участниците да измислят решение на социален проблем, като разработят своя идея за социален иновативен бизнес. Най-добрите 20 идеи получават възможност да работят с ментори от NN, за да усъвършенстват предложенията си, а 10 от тях ще бъдат допуснати до националния финал, на който ще се борят за страхотни награди и правото да представят България в международното състезание.

 

Кой има право да вземе участие?

Ученици от гимназиален етап от цялата страна. Учениците трябва да сформират екипи с минимум 2 и максимум 4 участници.

 

Какъв е срокът за кандидатстване?

Подайте своята екипна идея за социална иновация до 23 април 2017 на http://jayeapps.com/se360/index.php?pg=register&lg=bg.

 

Какво може да спечелите, ако участвате в състезанието?

  • Отборът, спечелил първо място и техният преподавател, ще бъдат наградени с 5 таблета, както и ще получат правото да представят България на световно ниво!
  • Отборите на второ и трето място и техните ръководители ще получат ваучери за пазаруване с различна стойност, спрямо тяхното представяне.  

 

Какви са ползите от програмата? 

Докато се забавлявате, ще придобиете нови знания и ще почерпите от практическия опит на вашия ментор от NN! Центърът за обучение и индустрия към Университета в Уоруик осъществява изследване на резултатите от обучението на учениците и доброволците през последните 3 години на инициативата. Фактите в този трети оценителен доклад подсилват твърдението, че „Социални иновации“ развива уменията и компетентностите на учениците. Учениците са придобили следните качества, оценени високо на пазара на труда в Европа:

  • Предприемчивост – 82% са уверени, че биха могли да стартират социален бизнес; Креативност – 87% са развили своето креативно мислене;
  • Дигитална компетентност за обучение – 83% са съгласни, че информационните и компютърни технологии са способствали обучението им да бъде по-бързо и по-лесно;
  • Осведоменост за социалните проблеми – 86% са по-осведомени са социалните проблеми в техните общности.

Виж допълнителни подробности в прикачената презентация: ТУК

 

Детайлна информация за състезанието:

„Социални иновации“ е световно състезание, организирано с подрепата на NN, което поставя учениците в гимназиален етап на обучение пред предизвикателството да развият иновативна бизнес концепция, която е насочена към социален проблем или нужда. “Социални иновации“ развива практическите умения на младите хора, като им предоставя с предприемаческата експертиза, необходима за стартирането на успешна кариера, като ги среща с представители на бизнеса. „Социални иновации“ е фокусирана върху социалното предприемачество, социалния бизнес и иновациите, насочени към разрешаване на социални проблеми.

Най-добрите 20 отбора (2-4 ученици) във всяка страна се свързват с бизнес доброволци, които да ги наставляват. Менторите използват най-съвременните методи за учене и преподаване, като подпомагат учениците да развият своята концепция в базисен бизнес план, който може да се превърне в реализуема бизнес идея.

Регистрацията ще бъде активна на http://jayeapps.com/se360/index.php?pg=register&lg=bg  до 23.04.2017, като това е и крайният срок за подаване на идеи.