JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2016-03-25

Заедно с Кока-Кола ХБК България инвестираме 10 000 лева в стартъп на JA  

Заедно с Кока-Кола ХБК България инвестираме 10 000 лева в стартъп на JA  


прочети >>

Регистрирай своята идея за бизнес и получи финансиране от 10 000 лева

2016-01-12

Регистрирай своята идея за бизнес и получи финансиране от 10 000 лева

 

JA България отваря регистрацията за всички, които искат да се включат в програма „Учебна компания за студенти (JA Startup Program)“. Съвместно с Кока-Кола ХБК България ще финансираме една от идеите за бизнес с 10 000лв.


Ако сте екип от студенти бакалаври или магистри от български университет, имате иновативна идея и искате да научите как да започнете бизнес, то тогава програма "Стартъп" е за вас Инициативата представлява ускорен практически курс по предприемачество, насочен към това как се създава и управлява собствен бизнес. В рамките на няколко месеца вие ще сформирате екип и ще развиете своята бизнес идея, разработите прототип на продукта/услугата и представите бизнес и финансова обосновка на проекта ви. Едно от най-големите преимущества на програмата е, че една стартираща младежка компания ще получи директно финансиране от 10 000 лева, за да постави началото на бизнеса си. Освен това, специалисти на Кока-Кола ХБК България в областта на маркетинг, продажби, финанси, интелектуално право и др., ще бъдат ментори на младите предприемачи и ще им помагат да изградят по-успешен бизнес.

Какви са стъпките, ако искате да започнете собствен бизнес в рамките на Учебна компания за студенти?

  1.      Сформирайте екип от 2 до 6 души, с които ще разработвате вашата идея.
  2.      Измислете име на вашия стартъп, идентифицирайте нова идея за успешен продукт/услуга и ги регистрирайте на http://jastartup.jabulgaria.org до 31 март 2016 г.
  3.      В продължение на 3 месеца ще преминете през 5 обучени (менторски съботи), водени от експерти Кока-Кола ХБК България, които са посветени на идентифицирането на бизнес възможност, създаването на екип и изграждането на финансова и маркетингова стратегия, както и продажбена политика на стартиращата компания.
  4.      Реализирайте своята иновативна стартъп идея до ниво прототип и елате да ни я представите на нашето предприемаческо състезание в началото на юни. Tрадиция е най-успешните компании да получат допълнително менторство, възможности за финансиране бизнес идеята им, както и привилегията да представят страната ни на ежегодното стартъп състезание на европейско ниво. 

До кога е срокът за регистрация?

Може да регистрирате вашата нова идея до 31 март 2016 г.

Нужно ли е да е включен и университетски преподавател?

Препоръчително е, но не е задължително.


Тъй като това е образователна програма, за нас е важно всеки стартъп екип да има ментор, за да се уверим в успеха на вас и бизнеса ви. Ако в университета, в който се намирате, няма преподавател, който да работи по нашите програми, то тогава от JA можем да ви помогнем с намирането на ментор от реалния бизнес. Просто трябва да ни информирате предварително, за да можем да ви препоръчаме правилният ментор, който ще може да ви помогне да првърнете вашата бизнес идея в реалност. 

Какво представлява програмата?

"Учебна компания за студенти“ (JA Startup Program) e безплатна програма по предприемачество в университети в България. Тя предоставя всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които в учебна стартираща компания можеш да тестваш своята бизнес идея в безопасна среда. Обучението се провежда по методологията „учене чрез правене“, като освен знанията и уменията за формулиране на бизнес идея и започване и управление на учебна компания, се включва и обучение в направления: социални умения, комуникационни умения, презентационни умения, умения за работа в екип и др.

 „Учебна компания за студенти“ дава възможност на студентите в програмата да участват и в национални и регионални състезания по предприемачество, организирани от Джуниър Ачийвмънт, в които получават обратна връзка за своята бизнес идея от водещи мениджъри и предприемачи в България и света, което допълнително подпомага бъдещото развитие на тяхната бизнес идея в доходоносен бизнес!

 

Какво включва програмата?

-        Достъп до разработено учебно съдържание за това как се започва бизнес и как се управлява той успешно;

-        Безопасна симулационна среда за работа по твоята бизнес идея;

-        Менторство от опитни ментори и бизнес консултанти;

-        Възможност за включване в различни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България за студенти;

-        Участие в национални и регионални състезания, подпомагащи бъдещото развитие на малък бизнес.

-        Достъп до множество допълнителни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в сферата на предприемачеството и стартиране на собствен бизнес. 

 

Ако искам да получа повече информация, към кого трябва да се обърна?

Можете да се обадите в офиса на JA Bulgaria на телефон: 02/984361, или да пишете на Елица Ефремова на elica@jabulgaria.org.

 

Програмата „Моята първа компания“ е важна както за изграждане на предприемачески дух и начин на мислене у студентите, така и за развиване на вътрешното предприемачество на корпоративно ниво. Ако искате да сте сред претендентите за наградата за на Кока-Кола ХБК България и инвестицията от 10000 лв., можете да се регистрирате и да се включите в програмата „Учебна компания за студенти“ (Startup)на JA България до 31 март 2016 г.