JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Резултати от първи кръг на международно състезание „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“

2019-05-30

Резултати от първи кръг на международно състезание „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“

 

През настоящата година общо 83 екипа кандидатстваха за участие в международно състезание „Социални иновации“, което се реализира в партньорство между Джуниър Ачийвмънт България и NN България. мекато 19 от тях бяха селектирани за участие. В хода на надпреварата общо 17 (от 19 секлектирани) ученически екипа взеха активно участие в първи кръг на състезанието – „Работа с ментори“.

В рамките на 1 месец, учениците моделираха социален бизнес с помощта и подкрепата както на своите преподаватели, така и на19 ментори-доброволци от NN България. В края на първи кръг на състезанието се проведе междинна селекция, чрез която тричленно жури на NN България определи участниците в националния финал на състезанието.

В състава на журито взеха участие:

· Красимир Маринов – Marketing manager, NN Bulgaria

· Александър Йосифов – Training and Development Officer, NN Bulgaria

· Цветан Бучков – BSO/Security Monitoring, NN Bulgaria

При оценяване на разработките, членовете на журито взеха предвид следните критерии, участващи във формирането на оценката на всеки от екипите за класиране на националния финал: социален ефект, план за реализация на идеята; финанси; устойчивост; екипна работа и презентация, приложимост на технологиите.

Отборите, които ще се състезават за първо, второ и трето място по време на националния финал са: KMYV, DDN, Chetvorkata, So-Bikers, mdpower, Иновационно единство, I&S, ДКД, Black unicorns, Apedy, FantasticFour.

Пълни резултати от оценяването както и оценките на членовете на журито по всеки от критериите, можете да намерите тук.

 

Имате въпроси? Потърсете ни!

Координатор: Александра Парашкевова

E-mail: aleksandra.parashkevova@jabulgaria.org

Тел.: +359 2 989 4361