JuniorAchievementBulgaria
header_pic

С Метлайф провеждаме иновационен лагер по финансова грамотност за ученици !

2016-03-24

С Метлайф провеждаме иновационен лагер по финансова грамотност за ученици !

 

На 25 март 2016 г. ще се проведе Иновационен лагер по финансова грамотност, в който ще вземат участие 20 ученици от 20 класа, които се включиха във второто издание на проекта LifeChanger на JA България и Метлайф и преминаха успешно програмата „Разумни финанси“, която се реализира в София, Пловдив, Пазарджик, Бургас и Варна, в рамките на проекта „Знания, които променят живота“ (LifeChanger). 21 доброволци от екипа на Метлайф България влязоха в ролята на учители и в продължение на 5 месеца представиха на учениците темите на програмата.

Двадесетте  ученици, които ще участват в иновационния лагер са най-добре представилите се от всички 430 ученици, включени в проекта. За да бъдат одобрени за участие във финансовия иновационен лагер утре, учениците показаха отличен подход в предизвикателство за съставяне на семеен бюджет. Утре финалистите ще бъдат разпределени в четири отбора, като във всеки ще има по един представител от всеки клас. Отборите ще трябва да се справят с финансов казус, използвайки новопридобитите в програмата „Разумни финанси“ познания. Представители от мениджмънта на Метлайф България и Джуниър Ачийвмънт България ще оценят идеите на учениците.

В края на инициативата утре ще бъдат обявени и резултатите от обучението на всичките 430 ученици в програмата „Разумни финанси“, с количествен показател за въздействието на проекта.

 

Събитието ще се проведе в София тех парк, в SmartClassroom, сграда Инкубатор.