JuniorAchievementBulgaria
header_pic

С призив да „поканим уюта у дома“ – пет млади дами спечелиха първо място в състезанието на Нестле и JA – #InnovationChallenge 2020

2020-12-18

С призив да „поканим уюта у дома“ – пет млади дами  спечелиха първо място в състезанието на Нестле и JA – #InnovationChallenge 2020

Ученици и студенти предложиха решения за изграждане на комуникационна кампания за любим бранд от портфолиото на Нестле България

30 ученици и студенти от цялата страна обединиха сили в шест отбора, за да представят своите идеи в рамките на проведения иновационен лагер на Нестле и JA – #InnovationChallenge 2020“, който премина под мотото “изживяване, знания и нови контакти”. Лагерът се състоя изцяло в онлайн среда, което спомогна за сформирането на екипи от различни точки на страната, и това се отрази положително на нивото на представените идеи. Предизвикателството от Нестле бе насочено към изграждането на комуникационна стратегия за един от най-силните и отличителни брандове на компанията – NESCAFÉ 3в1. Задачата беше креативна, комплексна и стратегическа, а младите маркетолози успяха да надхвърлят очакванията на всички. В основата на повечето идеи стоеше проблемът с намаленото общуване, което донякъде може да се компенсира чрез използването на дигиталните платформи и социалните медии. Участниците споделиха защо според тях работата в екип е толкова ценна, както и какво е това да работиш по цялостен проект в рамките на кратък срок от време. 

По време на лагера, всички получиха възможност да се запознаят с Албена Колячева, мениджър „Електронен бизнес S-E Market“, която им представи основите за изграждане на личния бранд. “В днешно време това става все по-актуално, а първата крачка е да определите как искате да бъдете възприети от околните.”, сподели Албена.

Венета Куйова, мениджър проекти на JA България, сподели, че “не е важно класирането, което постигнахте днес, а пътят който сте извървели в тези два дни и вашето участие, чрез което научихте нови неща и умения.”

На първо място се класираха отбор 5в1, които бяха заложили на мотото“Покани уюта у дома”. Според тях, младите хора имат нужда от това да бъдат свързани, да се срещат, да изпият по една чаша кафе, а място за среща може да бъде и онлайн кафене. Стратегията им е да използват основно социалната мрежа Instagram, като най-актуален и предпочитан канал за комуникация сред младите хора.

“Победата днес е за всички вас - работихте в екип, споделихте много интересни идеи и успяхте да ги съберете в презентация за толкова кратко време. Първото място беше много оспорвано, поздравления на всички.”, сподели Надежда Минева, специалист привличане на таланти, Нестле България, която заедно с Мирослава Бакърджиева, младши бранд мениджър „Kафе миксове“, Нестле България и Вера Петканчин, оперативен директор на JA България съставиха три-членното жури. “Успехът идва от постоянни усилия и не трябва да се отказваме, а да продължаваме, независимо от трудностите по пътя.”, каза Мирослава, на финала на иновационния лагер.