JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2016-05-23

55 младежки стартъпа на JA Bulgaria  участват в бизнес форума „Изгряващи звезди”

55 младежки стартъпа на JA Bulgaria участват в бизнес форума „Изгряващи звезди”


прочети >>

Снимки

Съоснователят на Telerik Бойко Яръмов за необходимостта от иновативен и предприемачески дух у младите хора

2016-06-01

Съоснователят на Telerik Бойко Яръмов за необходимостта от иновативен и предприемачески дух у младите хора

Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“. Въпроси към Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на Telerik Academy by Progress

 

Какво е посланието, което влага Progress в наградата „Digital Rising Star“, която ще връчите на един младежки стартъп на JA България, по време на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“?

 

Наградата „Digital Rising Star” подкрепя иновативния и предприемачески дух у младите хора, отличава смелостта им да погледнат извън общоприетите норми и да търсят нови, креативни решения. Днес всяка индустрия, всяка компания и всеки бизнес трябва да се съобрази с нарастващите изисквания на новото поколение от потребители, които общуват, пазаруват и живеят в дигиталното пространство. Това е тенденция, която ще продължи да се разгръща през следващите години и да мотивира компаниите да трансформират своя бизнес. Затова гледаме на наградата като отличие за иновативно мислене сред младите предприемачи и техния поглед към бъдещето. И, разбира се, тези участници във форума, които искат да научат повече за дигиталните технологии и да развият нови умения, могат да се включат в нашата безплатна образователна инициатива „Академията на Телерик“.

 

Какъв е вашият съвет към всички участници в инициативата – близо 500 млади предприемачи на възраст 16-24 години?


Да следват мечтите си, да се развиват постоянно и да търсят в предизвикателствата нови възможности. На тази възраст много млади хора не осъзнават, че това, което стои между тях и успеха, не е късмет, случайност или талант дори, а упорит труд и мотивация да постигнат целите си. Вече не е достатъчно да си умен и да имаш вродени заложби към дадена област, за да си успешен в нея. Необходимо е непрестанно да се развиваш, да надграждаш знанията и уменията си и всеки ден да бъдеш по-добър от предишния. Обратното също е вярно – всяко качество, професионално или лично, може да бъде развито с желание и време. Пожелавам на младите предприемачи да вървят смело напред, да покоряват трудностите и да превръщат идеите си в реалност.