JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Сговорна JA дружина планини залесява

2015-04-07

Сговорна JA дружина планини залесява

 

Въпреки студеното време и периодично прехвърчащия снежец,  над 25 доброволеца от екипа на Джуниър Ачийвмънт, наши близки приятели и група ентусиазирани ученици от 108 СОУ „Никола Беловеждов“ - гр. София, запретнахме ръкави и помогнахме на Държавно горско стопанство Костенец в залесяването на пострадала от пожар гора.

 

Групата ни се присъедини в дейността по попълването на вече залесени площи в района над град Костенец със зимен дъб. Преди пет години въпросният терен е пострадал от пожар, което е наложило старата дървесина да бъде отсечена, почвата подготвена и облагородена и теренът - залесен наново. С групови усилия и под вещия надзор на членовете на горското стопанство успяхме да засадим над 350 нови фиданки.

 

Служителите на лесничейството не само дадоха пълни инструкции как се залесява правилно и съблюдаваха процеса, но и отделиха време да ни запознаят с особеностите на гората в региона, проблемите, с които се сблъскват и методите, чрез които ги разрешават. Научихме много и за огромната стойност на естествените гори и отговорността ни като общество да ги съхраняваме от посегателство и бракониерска сеч.

 

Всички, които взехме участие в инициативата, останахме впечатлени от професионализма, мотивацията, хъса и отношението на екипа на Държавно горско стопанство Костенец.

 

Благодарим на Министерството на земеделието и храните, че направи залесяването възможно, и за неповторимото изживяване! С радост ще се включим в подобни инициативи в бъдеще!

 

 

Въпреки студеното време и периодично прехвърчащия снежец, над 25 доброволеца от екипа на Джуниър Ачийвмънт, наши близки...

Posted by Junior Achievement Bulgaria on Thursday, 9 April 2015