JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Специално събитие на JA България и Oracle Bulgaria в подкрепа на професионалната реализация на повече млади жени в технологиите

2020-02-10

Специално събитие на JA България и Oracle Bulgaria в подкрепа на професионалната реализация на повече млади жени в технологиите

 

На 9 февруари, 2020 г. в JA StartUp Hambar в София тех парк се проведе събитие с подкрепата на Oracle Academy на тема Жените в дигиталния свят*.

 

Събитието събра близо 30 млади дами между 18 и 29 г., които имат интерес да развиват себе си в сферата на технологиите, иновациите и предприемачеството.

 

 

успешната ти

 

 

Лектори на събитието бяха дамите от екипа на Oracle Bulgaria – Велина Топалова, Даниела Миланова и Надя Лазарова, които споделиха своя опит и разказаха какви са били личните и професионални качества, които са им били необходими, за да постигнат успех. С представянето си и със съветите, който дадоха, те успяха да вдъхновят много от младите момичета да се развиват в тази насока.

 

*** Дигиталните и предприемаческите умения са широко търсени от бизнеса в Европа. Въпреки това, докладът на Европейската комисия за мониторинг на дигитално предприемачество показва, че повечето държави в Европа имат ниски нива по този показател, особено тези в средиземноморските и източноевропейски страни. Разликата между напредналите и изоставащите в нивото на дигитални познания се увеличава още повече като се вземе предвид и пола на служителите – само 15% от работещите в технологичния сектор в Европа са жени.